2013-04-13 09:29:03
Φωτογραφία για Γερμανία,Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πολωνία συνασπίζονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Οι έξι μεγαλύτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να συνασπισθούν για να πατάξουν τη... φοροδιαφυγή και το τραπεζικό απόρρητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Μεγάλης Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, της Ιταλίας Βιτόριο Γκρίλι, της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί , της Ισπανίας Λουίς ντε Γκουίντος και της Πολωνίας Γαν Βίνσεντ Ροντόβσκι στο περιθώριο της συνόδου στο Δουβλίνο αποφάσισαν να δώσουν το οριστικό τέλος στην ύπαρξη φορολογικών και χρηματοοικονομικών παραδείσων στην Ε.Ε.

«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο κατά της φοροδιαφυγής στην Ε.Ε στο οποίο θα συμφωνήσουν και οι 27 χώρες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος υπογράμμισε πως μετά την απόφαση για την Κύπρο και τη συμφωνία του Λουξεμβούργου να άρει το τραπεζικό απόρρητο βλέπει την καλύτερη ευκαιρία ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά στο μέλλον κράτος - μέλος της Ε.Ε που να χαρακτηρισθεί «φορολογικός ή χρηματοοικονομικός παράδεισος».

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν εξέφρασε τις επιφυλάξεις τους για αυτήν την πρωτοβουλία υπογραμμίζοντας πως η Ε.Ε δεν εκπροσωπείται από πέντε ή έξι χώρες, αλλά από 27 και πως τέτοια ζητήματα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης όλων των κρατών – μελών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ