2013-04-12 21:09:45
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η συνάντηση τρόικας-Σταϊκούρα στο υπουργείο Οικονομικών
Ολοκληρώθηκε, μετά από σχεδόν έξι ώρες, η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Βασικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων ήταν... η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαπραγμάτευση με την τρόικα επεσήμαιναν πηγές από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως υπογράμμιζαν, ζωτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία, την εσωτερική ψυχολογία και τη διεθνή εικόνα της χώρας, είναι να μην επαναλαμβάνεται με αφορμή κάθε επίσκεψη της τρόικας, το σκηνικό της αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ουσία είναι πως η πανευρωπαϊκή νευρικότητα και η κυπριακή εμπειρία καθιστούν επιτακτικά αναγκαίο η Ελλάδα να αξιοποιήσει στο έπακρο το γεγονός ότι διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα «παλαιού» (προ Κυπριακού) τύπου με δάνειο συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ μέσα από το οποίο γίνεται και η πλήρης ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.


Για τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι μέχρι την Κυριακή θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. Σημείωναν μάλιστα ότι η αποδοχή του κανόνα 1:1 για τις πειθαρχικού χαρακτήρα απολύσεις, προσδίδει στην παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση αμιγώς διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τονίζεται ότι οι σχετικές ρυθμίσεις πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ρεαλιστικές και πιο κοντά στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Αντίστοιχα, αμοιβαία επωφελείς (για τραπεζικό σύστημα και νοικοκυριά - επιχειρήσεις) πρέπει να είναι οι ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Σημειώνουν τέλος, τη θετική αντίδραση της τρόικας στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μεταφορά κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανεργίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ