2013-04-12 19:40:07
Φωτογραφία για ΣΑΒΑΝΟΒΙΤΣ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ... ΕΚΘΡΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς παραδέχθηκε ότι στόχος της Αναντολού Εφές είναι να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και όπως είπε, για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια των Τούρκων οπαδών.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Σέρβος φόργουορντ της Εφές στο μπλογκ του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για το πρώτο ματς: «Δεν ήμασταν σε καλή βραδιά επιθετικά. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι τακτικά. Κάναμε αυτό που οφείλαμε στην άμυνα. Κάναμε το 90% των πραγμάτων που θέλαμε να κάνουμε στο γήπεδο καλά. Αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε τα σουτ στην επίθεση, τόσο οι ψηλοί μας όσο και τα γκαρντ. Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να περιορίσεις τον Ολυμπιακό σε μόλις 67 πόντους σε έναν αγώνα πλέι οφ, ειδικά στην έδρα του. Το κάναμε…, αλλά κολλήσαμε στην επίθεση και νίκησαν στο τέλος».

Για το δεύτερο ματς: «Το δεύτερο παιχνίδι είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα σε οποιαδήποτε σειρά
. Είναι κρίσιμο για εμάς και θα μπορούσαμε να κάνουμε το μπρέικ. Αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί με 2-0, αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτούς. Αν καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην Κωνσταντινούπολη με τη σειρά στο 1-1, θα έχουμε καλές πιθανότητες να την κερδίσουμε εκεί. Είναι πάντα πιο εύκολο να παίζεις το καλύτερό σου μπάσκετ μπροστά στους οπαδούς σου και αυτό ισχύει για κάθε ομάδα, όχι μόνο για εμάς, φυσικά. Αν καταφέρουμε να φύγουμε από την Ελλάδα με το 1-1, αυτό θα μας έδινε πολλές πιθανότητες να περάσουμε. Οπότε πάμε για την εκτός έδρας νίκη που χρειαζόμαστε!»

Για τον Πρίντεζη: «Ο Γιώργος Πρίντεζης τα πήγε καλύτερα από ό, τι περιμέναμε στο πρώτο ματς. Ξέρουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, έβαλε το νικητήριο καλάθι της Ευρωλίγκας πέρσι, αλλά σκόραρε από κάθε θέση στην πρώτη αναμέτρηση: δίποντα, τρίποντα… μπορεί να έβαζε και… πεντάποντα αν υπήρχαν! Είχε μια καλή βραδιά και ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική δουλειά να περνάει την μπάλα στα χέρια του όσο πιο συχνά ήταν αυτό δυνατό. Νομίζω ότι καταφέραμε να σταματήσουμε τον Σπανούλη, ή να τον περιορίσουμε λίγο και αυτός είναι ο λόγος που είπα ότι οι περισσότερες αμυντικές τακτικές μας πήγαν καλά. Ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ και επιθετικούς παίκτες στην Ευρωλίγκα, χωρίς αμφιβολία, για πολλά χρόνια. Τον περιορίσαμε στους εννιά πόντους και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε».

Για το Final 4: «Πολλοί παίκτες στην ομάδα μας δεν έχουν πάει ποτέ σε Final 4 και όλοι θέλουμε να είμαστε στο Λονδίνο. Αλλά ακόμη και αν ήμασταν οι πρωταθλητές όπως ο Ολυμπιακός, θα θέλαμε να πάμε εκεί ούτως ή άλλως. Το Final 4 και το να είσαι εκεί είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο. Όταν παίζεις στην Ευρωλίγκα, θέλεις να φτάνεις όσο πιο ψηλά μπορείς, να γράφεις ιστορία, να είσαι στο Final 4. Το συναίσθημα να είσαι στα πλέι οφ, τόσο κοντά στο Final 4 είναι ήδη σπουδαίο, οπότε φανταστείτε το να είσαι στο Λονδίνο με την ευκαιρία να το κατακτήσεις! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό, ειδικά για έναν σύλλογο που έχει να βρεθεί εκεί για κάτι παραπάνω από μια δεκαετία. Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό θα ήταν για την Εφές να είναι στο Final 4».

Για το τι πρέπει να κάνει η Εφές στο δεύτερο ματς: «Βασικά, χρειαζόμαστε την ίδια προσέγγιση με τον πρώτο ματς και να έχουμε μια καλύτερη βραδιά επιθετικά αν θέλουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό την Παρασκευή. Πρέπει να παλέψουμε στην άμυνα, να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο και να βελτιώσουμε την επίθεσή μας. Όλη η καλή δουλειά που κάναμε στην άμυνα καταστράφηκε επειδή δεν βάλαμε τα σουτ στο άλλο μισό του γηπέδου. Αν βελτιωθούμε στην επίθεση και στο ποσοστό των σουτ, τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά».

Για την ατμόσφαιρα στην Κωνσταντινούπολη: «Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα επιστρέψουμε στο Αμπντί Ιπεκτσί Αρίνα στην Κωνσταντινούπολη για το τρίτο παιχνίδι και ελπίζω και για το τέταρτο. Είχαμε καλή υποστήριξη αυτή τη σεζόν, ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες από τότε που άρχισε το Top 16. Το Αμπντί Ιπεκτσί ήταν γεμάτο σε κάποια παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και οι αγώνες στα πλέι οφ εναντίον των κατόχων του τίτλου δεν θα πρέπει να είναι η εξαίρεση! Ακόμη και εκτός Τουρκίας ο κόσμος μας υποστηρίζει: στο μισό γήπεδο που παίξαμε στο Βερολίνο και το Μπάμπεργκ ήταν Τούρκοι οπαδοί! Όλοι είναι στο πλευρό μας και μπορούμε να το νιώσουμε! Είμαστε ευγνώμονες στους οπαδούς μας και ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν. Αυτό πραγματικά σημαίνει πολλά για εμάς, όπως το να έχεις έναν έκτο και καμιά φορά έναν έβδομο παίκτη στο παρκέ. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μπλογκ για να τους ζητήσω να έρθουν στο Αμπντί Ιπεκτσί –μπορούμε να το κάνουμε μαζί!»

Για την έκπληξη από τους οπαδούς στους παίκτες: «Όπως μπορεί να ξέρετε, ο χορηγός μας μας έκανε έκπληξη οργανώνοντάς τη σε όπερα νωρίτερα στη σεζόν. Έχετε δει τις φωτογραφίες; Όλη η ομάδα ήταν εκεί, αλλά εγώ το έχασα! Κανείς δεν περίμενε να συμβεί και ήταν μια εξαιρετική ιδέα. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να σταματήσουν να μιλάνε για αυτό. Δεν ήμουν εκεί και αυτή είναι η ζωή! Μακάρι να ήμουν εκεί, αλλά είχα πρόβλημα με το δόντι μου και έπρεπε να πάω στον οδοντίατρο αμέσως. Έγινε πριν την εκδήλωση, οπότε όταν έφυγα από το σπίτι πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο αντί για την όπερα!

Δείτε το βίντεο, οπαδοί της Εφές, υποστηρίξτε μας την Παρασκευή και ελάτε να μας δείτε στο τρίτο ματς! Είναι πολύ σημαντικό! Να είστε εκεί για εμάς, όπως ακριβώς στα τελευταία παιχνίδια και αν έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο, θα είναι το τέλειο σενάριο! Θέλουμε να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα και για να το καταφέρουμε, πρέπει να εκθρονίσουμε τον Ολυμπιακό πρώτα! Πρέπει να πάμε βήμα βήμα, αλλά με τη βοήθεια των οπαδών μας, μπορούμε να το κάνουμε σίγουρα!»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ