2013-04-12 13:49:03
Φωτογραφία για Ανάβουν ξανά τις μηχανές για τη συνέχιση των κατεδαφίσεων;
Κακώς σταμάτησαν οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών, λέει εν ολίγοις ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μωυσής Κουρουζίδης, ο οποίος είχε βρεθεί στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων - επεισοδιακών - κατεδαφίσεων σε τουριστικές περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την παύση των κατεδαφίσεων ... λόγω τουριστικής σεζόν, ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ επανέρχεται και με έγγραφό του, με ημερομηνία 2 Απριλίου, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για αναστολή των κατεδαφίσεων, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν κανονικά!

Στο έγγραφο, που ουσιαστικά αναιρεί τα λεγόμενα του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γ.Δεικτάκη περί απόφασης για αναστολή των κατεδαφίσεων, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως "αναληθώς (ο ιδιοκτήτης του ΚΕΡΝΟΣ , στα εξώδικα του) αναφέρεται σε "αποφάσεις" της διοίκησης που αναστέλλουν τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων".

Επίσης αναφέρεται ότι οι εργασίες κατεδάφισης που διενεργούνται στον αιγιαλό και την παραλία γίνονται με τη θεσμική ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Κρήτης, όπως ο νόμος ορίζει και θα συνεχιστούν κανονικά
. Το έγγραφο απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Δεικτάκη, τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της περιφέρειας και τον ανάδοχο του έργου.

Γ.Δεικτάκης: "Δεν έχω εγώ αρμοδιότητα"

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γ.Δεικτάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει αναστολή των κατεδαφίσεων και ότι απλά εισηγήθηκε στο ΥΠΕΚΑ την αναστολή. Το Υπουργείο αποφάσισε να συνεχίσει τις κατεδαφίσεις, ωστόσο ο κ.Δεικτάκης δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να το πράξει ... Ο ίδιος παραμένει αμετακίνητος στη θέση που εξέφρασε περί πλήγματος για τον τουρισμό, αν οι κατεδαφίσεις ξενοδοχείων συνεχίζοντας, ενώ αναφέρθηκε επίσης σε ακυρώσεις κρατήσεων από Ρώσους, τις ημέρες των κατεδαφίσεων.

Όσο για τον ξενοδόχο, σύμφωνα με τον κ.Δεικτάκη, υπέγραψε δήλωση του νόμου 105 (!) δεσμευόμενος ότι με το τέλος της σεζόν θα μεριμνήσει ο ίδιος για την κατεδάφιση του τοίχου (σ.σ. μετά από 16 χρόνια που ο παράνομος μαντρότοιχος στέκεται στον αιγιαλό).
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ