2013-04-12 12:36:18
Φωτογραφία για Οικονομίδης: Ο Ίβκοβιτς δεν ήθελε τον Γκάλη στον ΠΑOK
Ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena 89,4» και για πρώτη φορά μετά την λήξη της θητείας του μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ αποκάλυψε πως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς απέρριψε τον Νίκο Γκάλη από τον ΠΑΟΚ!

«Ήταν πραξικοπηματική η αντικατάστασή μου και ξεκίνησε από μεθοδευμένα δημοσιεύματα, τα οποία έγραφαν άνθρωποι που είχαν συστρατευθεί με μισθό για να με διώξουν από τον ΕΣΑΚΕ. Πολλά περισσότερα θα πω μετά το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά θεωρώ ότι οι ανήθικοι γνωρίζουν καλύτερα πώς έγινε η αποπομπή μου, χωρίς μάλιστα να παραστώ στη γενική συνέλευση. Είχα ζητήσει αναβολή μιας εβδομάδας λόγω ασθένειας, αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Είχαν όλα ετοιμαστεί για να χάσω τις εκλογές, τις οποίες είχα κερδίσει 5 φορές.»

Για τη σημερινή κατάσταση στο μπάσκετ, είπε: «Δεν υπάρχουν παράγοντες σήμερα, το μπάσκετ βρίσκεται σε συμπληγάδες πέτρες και οι ομάδες φυτοζωούν με τις επιχορηγήσεις. Έχουν πέσει τα μπάτζετ στα 280 και 300 χιλιάρικα, ποσά με τα οποία δεν μπορείς να πάρεις παίκτες μεγάλου ταλέντου και φυσικά αξίας. Η μείωση των τηλεοπτικών στερεί από τις ομάδες τα πολλά έσοδα και έτσι με διοικήσεις ανάγκης πορεύονται σχεδόν όλοι.»


Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είπε: "Θα πρέπει να γίνει μια αναδιάρθρωση του ελληνικού μπάσκετ. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε και να είμαστε ερασιτέχνες. Θα έχουμε μόνο εθνική ομάδα και οι Ελληνες παίκτες θα αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ενώ το πρωτάθλημα μας θα είναι  πολύ χαμηλού επιπέδου".

Για τις σχέσεις του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο τόνισε: "Προσπαθούσα να γεφυρώσω τις δυο όχθες του ελληνικού μπάσκετ.  Έπρεπε να προασπίζω τα συμφέροντα των ομάδων αλλά οι καλές σχέσεις έπρεπε να είναι χτισμένες και για τις δυο πλευρές και όχι  μονόπλευρα. Πρέπει να σέβεσαι και την ομοσπονδία αλλά δεν συμπλέουν πάντα τα συμφέροντα. Ο Βασιλακόπουλος έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ, αλλά να μην ισοπεδώνουμε την προσφορά και των υπολοίπων. Όπως και την προσφορά των ανωνύμων παραγόντων  στις μικρές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ. Όλα είναι θέμα προτάσεων και συλλογικότητας".

Για τον  ΠΑΟΚ και τον Άρη: "Η Λίγκα πρέπει συνεχώς να βρίσκει χρήματα για να μπορέσει να επιβιώσει. Το πρώτο μέλημα που έχουν οι άνθρωποι που διοικούν τις ομάδες είναι που θα βρουν τα χρήματα για να «τρέξουν»  τις υποχρεώσεις. ΠΑΟΚ και Άρης είναι σε πολλά χρόνια σε χειμερία νάρκη. Ο Άρης  έκανε  κάποια προσπάθεια και πορεία αλλά δεν είχε την ανάλογη διάρκεια. Τώρα έχει και αυτός να αντιμετωπίσει προβλήματα".

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο Βασίλης Οικονομίδης  όταν είχε συμφωνήσει με τον Γκάλη για να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ: "Είχα συμφωνήσει με τον Γκάλη για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν όμως αντιδράσεις από παίκτες μέσα στην ομάδα και από τον τότε προπονητή μας, τον Ίβκοβιτς. Κακώς άκουσε ο πρόεδρος αυτές τις υποδείξεις. Χάσαμε  τον μεγαλύτερο παίκτη όλων των εποχών και ήταν λάθος κίνηση , με αποτέλεσμα να βρεθεί στον Παναθηναϊκό  και δεν είχε το τέλος που του άρμοζε. Ο Ιβκοβιτς  είχε διαφορετική φιλοσοφία. Δεν ήθελε τον Γκάλη. Τότε χάλασε και τη μεταγραφή του Χριστοδούλου. Είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα  και θα μπορούσαμε να  το κερδίζαμε και άλλα 3-4 χρόνια. Ο Ίβκοβιτς  είχε την  φιλοσοφία να δουλεύει με νεαρούς αθλητές.  Δεν θα πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε την αξία του Ιβκοβιτς. Μας δίδαξε  μπάσκετ, αυτός ήταν που έφερε τον Στογιάκοβιτς, Ρέλιτς  και Νεστέροβιτς. Σημαντική ήταν η προσφορά και του Σάκοτα που έφερε καλούς παίκτες στην Ελλάδα σε όποιες ομάδες και αν βρέθηκε".

Για τον Παναγιώτη Φασούλα είπε: "Ο Φασούλας ήταν ένας  ιδιόρρυθμος αθλητής. Είχε προσόντα. Πιστεύαμε ότι είχαμε όπλα μας τους ψηλούς, τον Φασούλα και τον Κατσούλη να παλέψουμε  με Γκάλη και Γιαννάκη, ουσιαστικά τον Άρη, που είχε υπεροπλία στα γκαρντ.. Ο Φασούλας ήταν καλός παίκτης  αλλά δεν ήταν «εραστής» του αθλήματος. Φάνηκε αυτό, όταν σταμάτησε, γιατί δεν ξανασχολήθηκε με το άθλημα".

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ και  την προοπτική συνεργασίας με τον Κοντομηνά είπε: "Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πλαισιωθεί από ορισμένους χορηγούς. Είναι απαραίτητο γιατί με τα υπάρχοντα έσοδα η ομάδα δεν μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα. Φαίνεται να προχωράει σε καλό δρόμο. Τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και στον διοικητικό. Σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου, που θέλει να είναι στην ομάδα με τον Μαρκόπουλο. Μακάρι να  είναι πιο κοντά στην  ομάδα ο Κοντομηνάς και ήδη η βοήθειά του είναι εξαιρετικά σημαντική. Τα χρήματα της χορηγίας είναι τα ίδια με τα υπόλοιπα έσοδα του ΠΑΟΚ και εδώ έπαιξε μεγάλο ρόλο η προσπάθεια του Μανώλη Μαλέλη. Ελπίζω να γίνει μια μέρα ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο κ. Κοντομηνάς. Θα είναι κάτι φανταστικό για την ομάδα".
Allinsports
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ