2013-04-12 10:29:26
Φωτογραφία για Συμμαχίες και ευρώ στο επίκεντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ...!!!
Έντονο αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να τεθούν όλα τα «καυτά» θέματα, όπως της φυσιογνωμίας του κόμματος, των συμμαχιών, του ευρώ και της τακτικής έως τις εκλογές. 

\Στο κείμενο της εισήγησης περιλαμβάνονται αρκετά σημεία με τα οποία δεν συμφωνεί η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να καταθέσει τροπολογίες.

Με βάση τη συζήτηση που διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης στην συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου γίνεται λίγο - πολύ σαφές ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το πλειοψηφικό ρεύμα της Κουμουνδούρου, εμμένουν σε ζητήματα που σχετίζονται με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τις συμμαχίες σε μία βάση κατ' αρχήν αντιμνημονιακή.

Τις θέσεις αυτές δεν συμμερίζεται ο Π.Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει για μία ακόμη φορά τροπολογίες επί του κειμένου - εισήγησης για την πολιτική απόφαση, που θα κληθεί να εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή το βράδυ της Κυριακής.


Αν και για το θέμα του νομίσματος δεν περιλαμβάνεται καμια ρητή αναφορά, παρά μόνο η επανάληψη της θέσης που προσφάτως διατύπωσε ο κ. Τσίπρας «όχι πάση θυσία στο ευρώ», για το ζήτημα των συμμαχιών η θέση είναι πιο καθαρή και αιχμηρή απέναντι στις θέσεις της μειοψηφίας.

Μεταξύ των άλλων υπογραμμίζεται: «Θέλουμε την συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων, καλούμε σε ενότητα. Όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου οι ηγεσίες τους κατανοήσουν την ανάγκη της ενότητας και της ενωτικής δράσης. Δεν μπορεί ο λαός να υπομένει την καταστροφή αναμένοντας τις εκτιμήσεις "περί ωρίμανσης του υποκειμενικού παράγοντα"».

Παράλληλα, σημείωνεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM, θα επιμείνει στην πρότασή του για συνεργασία των δυνάμεων από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την ριζοσπαστική οικολογία ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά», τη στιγμή που ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας αποτελεί κόκκινο πανί για την Αριστερή Πλατφόρμα.

Παρά ταύτα, τονίζεται πως «σε κάθε περίπτωση προεκλογικές ή μετεκλογικές συνεργασίες και συμμαχίες πρέπει να έχουν την έγκριση της Κ.Ε. ή των Οργάνων και σωμάτων που θα καθορίσει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» - αν και η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως την πλειοψηφία σε αυτά τα όργανα θα έχει η πλευρά Τσίπρα.

Σε άλλο σημείο της εισήγησης, αφήνονται αιχμές για τη λογική της εξόδου από την ευρωζώνη. «Η εναλλακτική λύση, δεν είναι ο εθνικός απομονωτισμός αλλά η πάλη των λαών της Ευρώπης για αλλαγή των συσχετισµών σε κάθε χώρα ξεχωριστά και ο κοινός συντονισµένος αγώνας για µια Ευρώπη δηµοκρατική και κοινωνική, απελευθερωµένη από το µονεταρισµό και τους καταναγκασµούς του κεφαλαίου».

Newsroom ΔΟΛ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νόμπελ αξίας 2 εκατ. δολαρίων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νόμπελ αξίας 2 εκατ. δολαρίων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ