2013-04-12 03:22:49
Φωτογραφία για Παγκόσμια Τράπεζα: «Ένεση» έως 5 δισ. για την καταπολέμηση της φτώχειας
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να δανείσει μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων... ετησίως στην Ινδία, στο πλαίσιο ενός νέου τετραετούς σχεδίου ανάπτυξης που θα εστιάζει στις φτωχότερες περιοχές της χώρας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το 60 τοις εκατό της χρηματοδότησης θα απορροφηθεί από τα κρατικά έργα ανάπτυξης και το 30 τοις εκατό θα διατεθεί για την ενίσχυση των πιο πτωχών περιοχών της Ινδίας.

Στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να λάβει ισχυρή δράση για την καταπολέμηση της φτώχειας έως το 2030. Είπε, επίσης, ότι η στρατηγική της Τράπεζας για την Ινδία θα είναι ένα πρωτοποριακό έργο, όπου η ανάπτυξη της οικονομίας θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις φτωχότερες περιοχές της Ινδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Τράπεζα, στόχος του σχεδίου είναι η μείωση της φτώχειας στη χώρα στο 5,5 τοις εκατό του πληθυσμού μέχρι το 2030, από το εκτιμώμενο 29,8 τοις εκατό που ήταν το 2010.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ