2013-04-12 01:29:41
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η ομηρία στο ΤΕΙ Πάτρας
Μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ της Πάτρας εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένοι ο πρόεδρος του... ιδρύματος, Σωκράτης Καπλάνης και καθηγητές-μέλη της διοίκησης. Σπουδαστές που βρίσκονται και αυτοί στην αίθουσα, ζητούν από το Σ. Καπλάνη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΤΕΙ, διότι, όπως αναφέρουν, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βγει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σ. Καπλάνης, δεν υπάρχει κλίμα εκφοβισμού, αλλά όπως πρόσθεσε βρίσκεται μαζί με τους άλλους καθηγητές υπό καθεστώς ανελευθερίας, αφού δεν τους επιτρέπεται να βγουν από την αίθουσα.

Σημειώνεται ότι στο χώρο του ΤΕΙ βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα πολλοί φοιτητές, οι οποίοι συνεδριάζαν στο μεγάλο αμφιθέατρο για την τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με την "ομηρία".

Νωρίτερα και ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση του ΤΕΙ Πάτρας ελήφθη ηαπόφαση να ανασταλεί η αποχή των καθηγητών από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες έλαβαν χώρα επεισόδια στο χώρο του ΤΕΙ.


Συγκεκριμένα φοιτητές διαφόρων παρατάξεων συνεπλάκησαν χωρίς να έχουν γίνει ακριβώς γνωστές οι αιτίες. Πληροφορίες αναφέρουν πως φοιτητές εμπόδισαν τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Σωκράτη Καπλάνη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ να αποχωρήσουν από το χώρο του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Από τις συμπλοκές έχουν προκληθεί υλικές ζημιές. Επιπλέον από τα επεισόδιατραυματίστηκαν πέντε φοιτητές, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πληροφορίες σχετικά με την πορεία της υγείας των τραυματιών κάνουν λόγο πως ο ένας εκ των τραυματιών φέρει σοβαρά τραύματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΙ, αποφασίστηκε να γίνει συλλογική παραίτηση του μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού αν οι απαντήσεις του Υπ. Παιδείας σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει το Σχέδιο "Αθηνά" στο Ίδρυμα δεν ηταν ικανοποιητικές. Το Υπ. Παιδειας εστειλε απάντηση στο ΤΕΙ και έγινε ψηφοφορία σήμερα, για το αν ικανοποιείται το σώμα του Συμβουλιου. Κατα πλειοψηφίααποφασίστηκε οτι οι απαντήσεις ηταν "εν μέρη ικανοποιητικές" και για αυτό δεν υπεβλήθησαν οι παραιτήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ.

Παράλληλα στην πλατεία Γεωργίου συγκεντρώθηκε ομάδα φοιτητών από το ΤΕΙ Πάτρας, οι οποίοι με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά" και τις αλλαγές που θα επιφέρει αυτό.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο πλευρό των φοιτητών του ΤΕΙ Πάτρας και αυτοί από το ΤΕΙ Πύργου, οι οποίοι πήραν μέρος στην πορεία κρατώντας ένα φέρετρο το οποίο έγραφε πάνω "ΤΕΙ Πύργου".
newsplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άνοδος στη Wall Street
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άνοδος στη Wall Street
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ