2013-04-11 20:37:04
Φωτογραφία για Nύχτα στο κρατητήριο για τον Σταύρο Αδαμίδη
Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών θα κρατηθεί το βράδυ της Πέμπτης ο Σταύρος Αδαμίδης, που συνελήφθη για κακουργηματικές πράξεις του (μη απόδοση ΦΠΑ και παρακρατηθέντων φόρων) την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το πρωί της Παρασκευής θ' απολογηθεί στον ανακριτή ο τέταρτος, κατά σειρά, πρόεδρος της Ενωσης που θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για τα μεγάλα χρέη της Ενωσης, από το 2004 έως το 2012.

Ο Σταύρος Αδαμίδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γ.Α.Δ.Α. και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, γιατί επί δικής του θητείας στην προεδρία της ΑΕΚ δεν αποδόθηκαν στο Δημόσιο ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ και μη καταβολή παρακρατηθέντων φόρων από πριμ και μεταγραφές συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολούθως οδηγήθηκε στον 9ο ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, κάτι το οποίο δεν συνέβη τελικά, έτσι ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ επέστρεψε στην Ασφάλεια, όπου και θα κρατηθεί, έχοντας πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (12/04).


Ο ίδιος με γραπτή δήλωση του στο aek365.gr αναφέρει τα εξής:

«Παρουσιάστηκα σήμερα αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ και στον ανακριτή για να απολογηθώ για τα θέματα οφειλών της ΑΕΚ στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα απολογηθώ αύριο το πρωί στον ανακριτή. Επειδή πολλές ανακρίβειες λέγονται και γράφονται θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου η ΑΕΚ πλήρωσε στο Ελληνικό Δημόσιο συμπεριλαμβανομένων της Εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων ποσό άνω των 8,5 εκατ. ευρώ, ως επί τω πλείστον για ρυθμίσεις και οφειλές προηγουμένων διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ προηγούμενων διοικήσεων. Πιστεύω ότι είναι τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο από διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν αυτά τα ποσά είχαν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για πληρωμές οφειλών της δικής μου και μόνο χρήσης δεν θα είχα σήμερα κανένα πρόβλημα, αλλά μία ανώνυμη εταιρία εχει συνέχεια και όφειλα να πληρώνω και υφιστάμενες ρυθμίσεις.

Οι οφειλές προς το ΙΚΑ ήταν όλες ρυθμισμένες όταν έφυγα από την ΑΕΚ (και δεν ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που παρέλαβα από την προηγούμενη διοίκηση), αλλά η νυν διοίκηση δεν μπόρεσε να τηρήσει της ρυθμίσεις λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα παραστατικά των πληρωμών θα κατατεθούν στον ανακριτή. Εκτιμώ ότι όλοι οι πρόεδροι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχουν προσπαθήσει από την πλευρά τους, όσο ο καθένας μπορούσε και μπορεί, να πληρώνουν τις οφειλές της ΑΕΚ στο Δημόσιο, αφού κανείς δεν θέλει να περνάει από αυτή τη διαδικασία.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα και η ομοψυχία όλων των ΑΕΚτζήδων, ενόψει των δύο τελικών που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας μας».

Πηγή: enet
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένας daddy... very cool! [video]
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένας daddy... very cool! [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ