2013-04-11 12:36:26
Φωτογραφία για Βομβιστική επίθεση σε Ι.Χ. στο Μουζάκι Καρδίτσας - εξιχνίαση υπόθεσης
Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από την βραδιά της έκρηξης.

Πριν ένα χρόνο, το βράδυ της Πέμπτης 8 προς 9-3-12, είχε τοποθετηθεί βόμβα στο πίσω μέρος του Ι.Χ. ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας οποία εξεράγει στη συνέχεια, περίπου στις 1:15 ξημερώματα Παρασκευής. Η έκρηξη έγινε με τοποθέτηση βραδύκαυστου φυτιλιού και όχι με τηλεχειρισμό. Το Ι.Χ. διαλύθηκε, όπως και μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε διπλανό Ι.Χ. που ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Η κάμερα του trikalaola.gr έτυχε εκείνο το βράδυ να βρίσκεται στο σημείο και μάλιστα απέναντι ακριβώς στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Νικόλαος Γιαννέλος, ανέφερε πως οι λόγοι της βομβιστικής επίθεσης ήταν... οικονομικές διαφορές συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου με τον 60χρονο παθόντα. Στο τέλος του βίντεο δείτε τα αρχικά πλάνα του αυτοκινήτου, δέκα λεπτά μετά την έκρηξη βόμβας. Δείτε το βίντεο όλης της συνέντευξης τύπου του Δ. του Α.Τ. κ. Ν. Γιαννέλου και ανδρών της ασφαλείας. Τι απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κα διαβάστε τι αναφέρει αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας.


Εξιχνιάσθηκε η έκρηξη που προκλήθηκε σε αυτοκίνητο 60χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας πριν από ένα χρόνο περίπου

Δράστης είναι ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη, ενώ ηθικοί αυτουργοί της πράξης είναι μία 65χρονη ημεδαπή και ένας 25χρονος ημεδαπός

Έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξιχνιάσθηκε η έκρηξη που προκλήθηκε την 09-03-2012 σε αυτοκίνητο 60χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Όπως προέκυψε, δράστης είναι ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη, ενώ ηθικοί αυτουργοί της πράξης είναι μία 65χρονη ημεδαπή και ένας 25χρονος ημεδαπός (οι δύο τελευταίοι είναι συγγενικά πρόσωπα του παθόντα).

Ειδικότερα, ο 43χρονος προκάλεσε έκρηξη στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές τόσο στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο όσο και σε δεύτερο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 25χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε παρακείμενη θέση.

Σε βάρος των προαναφερθέντων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της έκρηξης, της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών υλών - εκρηκτικών μηχανισμών, των διακεκριμένων φθορών και της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Επισημαίνεται ότι ο 43χρονος δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια εγκλήματα.

Δείτε φωτογραφίες από το συμβάν, εδώ... Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ