2013-04-11 11:41:49
Φωτογραφία για ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ : ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ!
Στην επιθετική λειτουργία θα πρέπει να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός για να νικήσει και στον δεύτερο προημιτελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στην Εφές, όπως δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου στον NovaΣπορ Fm 94,6.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Final Four της Ευρωλίγκας και μετά τη δύσκολη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές, μίλησε στην κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας για τη σπουδαιότητα που έχει για την ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας η επικράτηση στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και για τα στοιχεία που οφείλει να βελτιώσουν οι «ερυθρόλευκοι» στα επόμενα παιχνίδια, για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην επίτευξη του στόχου τους.

Αναλυτικά, ο Στράτος Περπέρογλου, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στον Νίκο Ζέρβα, για:

-τη δύσκολη νίκη επί της Αναντολού Εφές:

«Στα πλέι οφ κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και οι δυσκολίες αναμενόμενες. Ειδικά οι ομάδες που παίζουν στην έδρα τους έχουν ένα επιπλέον άγχος λόγω του πλεονεκτήματος
. Έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής των προημιτελικών αν κάνεις λάθος σε ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια, «γκρεμίζεις» αυτόματα ότι με κόπο «έχτισες» όλη τη σεζόν. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε αυτό που θέλαμε. Πήραμε τη νίκη και κάναμε το 1-0. Ίσως είναι καλύτερο που ήρθε με μικρή διαφορά, γιατί μας κρατά απόλυτα συγκεντρωμένους στο επόμενο παιχνίδι. Θα είναι εξίσου δύσκολο και εμείς έχουμε μοναδικό στόχο τη νίκη».

-το αν το πρώτο βήμα αποφορτίζει σε κάποιο βαθμό τους παίκτες από το άγχος:

«Πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα άλλα δεν έχουν εξίσου σπουδαία σημασία. Απλά ο γηπεδούχος έχει πάντα περισσότερο άγχος. Βοηθάει πολύ το να κάνεις το 1-0 στη ψυχολογία, φεύγει ένα…βάρος και είναι πολύ πιο βατό το να…σηκώσεις και το δεύτερο που ακολουθεί άμεσα».

-το που πρέπει να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός ενόψει του αυριανού αγώνα:

«Νομίζω ότι αμυντικά πήγαμε αρκετά καλά. Δεχθήκαμε 62 πόντους που θα μπορούσε να ήταν και λιγότεροι αν δεν δεχόμασταν κάποια καλάθια από απροσεξία στις περιστροφές. Στην επίθεση κάπως «εγκλωβιστήκαμε» και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τους κενούς χώρους που μας αφήνει η άμυνα ζώνης της Εφές, για να σκοράρουμε περισσότερο και με διαφορετικούς τρόπους».

-το αν περιμένει καλύτερη απόδοση από την Εφές:

«Σίγουρα και αυτοί θα δούνε τι έκαναν λάθος στο πρώτο παιχνίδι και θα προσπαθήσουν να μην το επαναλάβουν. Είναι μία ομάδα που αξίζει να είναι στο Final Four, όπως και όλες οι ομάδες των προημιτελικών. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας απόδοση, ούτως ώστε να προστατέψουμε την έδρα μας. Αν γίνει αυτό θα πάμε στην Τουρκία για μία ακόμα νίκη, που θα τελειώσει υπέρ μας τη σειρά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ