2013-04-11 11:12:04
Φωτογραφία για A.Τζουραμάνης: Άθλια και τραγικά τα χθεσινά γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο ως άθλια και τραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν από κάθε λογικό άνθρωπο. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η σοφή ρήση “ότι σπείραμε θα θερίσουμε”! Τόσα χρόνια αφήναμε τον λαϊκισμό να πρωταγωνιστεί σε κάθε έκφανση της ζωή μας. Ψηφίζαμε σπιθαμιαίους πολιτικούς εκπροσώπους μας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Ακόμα και τώρα εδώ που έχουμε φτάσει, κάποιοι συνεχίζουν να λαϊκίζουν και να φυγομαχούν. Όλοι αυτοί είναι το χθες και είμαι απολύτως βέβαιος ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Κάθε πολιτικό πρόσωπο, οφείλει να διατυπώνει ευθαρσώς την άποψή του χωρίς να ψηφοθηρεί και να υπολογίζει το προσωπικό πολιτικό κόστος. Εμείς δεν δειλιάσαμε ποτέ και πάντοτε είχαμε την παρρησία να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψη μας. Έτσι και τώρα η «Πρωτοβουλία Πάτρας» έχει ξεκάθαρη πρότασή η οποία οδηγεί σε δίκαιη και οριστική λύση. Εδράζεται σε καθαρά πολιτικά κριτήρια λαμβάνοντας παράλληλα την τεχνοκρατική άποψη όπως αυτή εκφράζεται από τους ειδικούς επιστήμονες επί του συγκεκριμένου ζητήματος.


Κοντολογίς, πρέπει να καθοριστούν από τις παρατάξεις (μέσω διαπαραταξιακής επιτροπής) οι συντελεστές βαρύτητας των διεθνών και επιστημονικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη στις περιπτώσεις χωροθέτησης Σ.Μ.Α. Αυτή η πολιτική συμφωνία - πάνω στους συντελεστές βαρύτητας- οδηγεί αμέσως στην τελική λύση. Η τοποθεσία που θα αναδειχθεί, μέσω της ανωτέρω διαδικασίας, καθίσταται αμέσως η καταλληλότερη για την χωροθέτηση Σ.Μ.Α. και οφείλει να καταστεί αποδεκτή. Αυτός είναι ο δρόμος που καταρρίπτει κάθε ανεδαφική επιχειρηματολογία από όπου κι αν προέρχεται.

Η Δημοτική αρχή έχει χάσει εδώ και καιρό το όποιο λαϊκό της έρεισμα και οι πολίτες είναι σε κάθε πρωτοβουλία της αρνητικά προκατειλημμένοι. Την ίδια στιγμή, οι παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης “χαϊδεύουν” αυτιά. Ας σταθούν έστω στην ύστατη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό είναι το ελάχιστο πολιτικό καθήκον του καθενός δημοτικού συμβούλου που σέβεται τον πολίτη και την πόλη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ