2013-04-11 00:36:03
Φωτογραφία για Φουκουσίμα: Αναγνωρίζει την σοβαρότητα των διαρροών ο πρόεδρος της Tepco
Ο πρόεδρος της Tepco, διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, αναγνώρισε σήμερα τη σοβαρότητα των διαρροών ραδιενεργού ύδατος που παρατηρήθηκαν τελευταία και υποσχέθηκε να... λάβει μέτρα το συντομότερο, προκειμένου να αδειάσουν οι προβληματικές δεξαμενές.

«Αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δημιουργήσαμε μια ομάδα κρίσης για να διαχειριστεί το πρόβλημα», δήλωσε ο Ναομί Χιρόζε, για να προσθέσει: «θα αφαιρέσουμε όλο το μολυσμένο νερό από τις υπόγειες δεξαμενές», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιχείρηση αυτή θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Μαΐου.

Μέχρι την πραγματοποίηση της μεταφοράς του ραδιενεργού ύδατος σε άλλες δεξαμενές, οι ποσότητες που έχουν διαρρεύσει θα αντληθούν για να αποτραπεί η μόλυνση του εδάφους.

Η Tepco ανακοίνωσε διαρροές σε τρεις από τις συνολικά επτά υπόγειες δεξαμενές ραδιενεργού ύδατος, ενώ δεσμεύτηκε να πραγματοποιεί δειγματοληψίες του εδάφους που οδηγεί ως τη θάλασσα για να διασφαλίσει ότι το μολυσμένο νερό δε θα φθάσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ