2013-04-10 23:01:35
Φωτογραφία για Πως να χάσει με τέτοιο Πρίντεζη!
Το πρώτο και καθοριστικό βήμα έκανε ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στο Final-4 του Λονδίνου!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 67-62 της Αναντολού Εφές στο κατάμεστο ΣΕΦ και μπήκαν με το... δεξί στα πλέι οφ!

Ο εκπληκτικός, Γιώργος Πρίντεζης, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με 26 πόντους την οδήγησε εκ του ασφαλούς στο ροζ φύλλο αγώνα.

Κατάθεση ψυχής απ' όλους τους παίκτες στο παρκέ και η πρώτη μάχη έγινε "ερυθρόλευκη". Πλέον, πρέπει να γίνει και να έρθει και η δεύτερη νίκη την Παρασκευή, ώστε να πάει στην Πόλη και να... καθαρίσει τη σειρά.

O αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά... αναγνωριστικά, με τους Πειραιώτες να έχουν ενέργεια στην άμυνα, αλλά να δυσκολεύονται να βρουν την μπάλα στο καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-6 και 4-9, για να απαντήσει με ένα γρήγορο 5-0 ο Ολυμπιακός, ισοφαρίζοντας με τρίποντο του Πρίντεζη και μπάσιμο του Παπανικολάου.


Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην συνέχεια, για να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ η ελληνική ομάδα με γκολ-φάουλ του Σπανούλη (14-13). Ακολούθησε τρίποντο του Κατσίβελη για το 17-13, σηκώνοντας στο... πόδι το ΣΕΦ, ενώ μείωσε ο Φάρμαρ με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό για το 17-15, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε πολύ δυνατά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνέχισε να είναι εξαιρετικός "πίσω", αλλά βελτιώθηκε στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 27-19, κάνοντας ένα γρήγορο 8-0 με τους Σαβάνοβιτς και Ερντέν να μειώνουν σε 27-23.

Ένα τρίποντο του Περπέρογλου και ένα δίποντο του Πρίντεζη... εκτόξευσαν την διαφορά στο +9 (32-23) για τον Ολυμπιακό, το γήπεδο πήρε "φωτιά", αλλά μέχρι εκεί Ακολούθησε μπλακ-άουτ, οι Τούρκοι ανασυντάχθηκαν και με επιμέρους 1-9 μείωσαν σε 33-32, που αποτέλεσε και το σκορ του πρώτου 20λεπτου.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού με 12 πόντους, ο Πάουελ είχε 5, ενώ σε... ρηχά νερά βρισκόταν ο "V-Span", ο οποίος είχε μόλις και μετά βίας τρεις πόντους. Από την άλλη, οι Φάρμαρ και Γκονλούμ με 8 και 6 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την Εφές.

Oι γηπεδούχοι μπήκαν... μουδιασμένα στο τρίτο δεκάλεπτο και βρέθηκαν πίσω με -3 (33-36) χάρη σε ένα γρήγορο 4-0 των Τούρκων με ισάριθμους πόντους του Γκονλούμ. Ο Πρίντεζης απάντησε με τρίποντο για την ισοφάριση, αλλά οι Μπάρατς και Φάρμαρ έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στην Εφές (36-40).

Ο Λο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του λίγο μετά με τρίποντο από την γωνία για το 43-42, οι Βούγιασιτς και Πρίντεζης έκαναν το 45-44, ενώ οι Πειραιώτες έφτασαν και στο +6 (50-44), για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 50-46 για τον Ολυμπιακό. Το θρίλερ συνεχιζόταν...

Λίγο μετά τα μισά του δεκαλέπτου, οι Πειραιώτες με καλάθι του Στράτου Περπέρογλου στον αιφνιδιασμό έκαναν το 62-56, ο εξαιρετικός Γκονλούμ μείωσε σε 62-58 και μπήκαμε στα 2,5 τελευταία λεπτά με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει το πάνω χέρι, αλλά την Εφές να παλεύει για την ανατροπή.

Με μια βολή του Λο, ο Ολυμπιακός έκανε το 63-58, το... μαξιλαράκι αυτό έδινε μια ανάσα, για να ακολουθήσει κάρφωμα του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό για να γίνει το 65-58 και ενώ απέμενε 1 λεπτό και 36 δευτερόλεπτα για το τέλος. Όλα πήγαιναν πρίμα για τους πρωταθλητές Ευρώπης στην τελική ευθεία του πρώτου προημιτελικού!

Ο Φάρμαρ μείωσε με παλικαρίσιο καλάθι σε 65-60, ο Χάινς έχασε δυο βολές στην επόμενη επίθεση, για να έρθει ένα... δώρο με το επιθετικό φάουλ του Φάρμαρ και νέο λάθος στην συνέχεια από τον Ολυμπιακό, με τον Λούκας να μειώνει σε 65-62.

Ο Κάιλ Χάινς πήρε σωτήριο επιθετικό ριμπάουντ στο χαμένο τρίποντο του Λο, με τον Βασίλη Σπανούλη να ευστοχεί σε δυο κρίσιμες βολές στά 17,3'' από το τέλος. Αυτό ήταν! Μέχρι την κόρνα της λήξης δεν άλλαξε κάτι και οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 67-62, κάνοντας το 1-0 στη σειρά με την Εφές!
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ