2013-04-10 21:03:03
Φωτογραφία για “Πρωτοβουλία Πάτρας”: Eπίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Καστριτσίου
Την Κυριακή 7 Απριλίου η Πρωτοβουλία Πάτρας συνέχισε τη σειρά επισκέψεών της στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων επισκεπτόμενη την Τοπική Κοινότητα Κάτω Καστριτσίου. Μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Μπόμπολας και το μέλος του συμβουλίου κ.κ. Ηλίας Τσάμης.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα:

• Κατά τους καλοκαιρινούς µήνες η ύδρευση στην Κοινότητα είναι ελλιπής, διότι, λόγω της µικρής χωρητικότητας των δεξαµενών, το καλής ποιότητας νερό που έρχεται από την πηγή «Βελούχι» τη νύχτα υπερχειλίζει και χύνεται. Η λύση είναι να κατασκευαστεί µια καινούρια μεγαλύτερη δεξαµενή (τουλάχιστον 400 κυβικών), προκειµένου να δοθεί µόνιµη και οριστική λύση σε αυτό το πρόβληµα. Έως ότου γίνει αυτό το έργο, να αποσυνδεθεί η γεώτρηση που λειτουργεί βοηθητικά, καθώς µαζί µε το νερό φέρνει και χώµα, µε αποτέλεσµα να καταστρέφεται και το καλής ποιότητας αποθηκευµένο νερό
. Αυτό πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ποσότητας του νερού που έρχεται από την πηγή «Βελούχι». Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καθαρίζονται τακτικά οι υφιστάμενες δεξαμενές, ώστε να υπάρχει εν τοις πράγμασι ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ.

• Η συντήρηση, επισκευή-ανακατασκευή και ο έγκαιρος καθαρισμός αρδευτικών αυλάκων σε διάφορα σημεία της Κοινότητας. Το Συμβούλιο της Κοινότητας ζητά από το Δήμο να τους διατεθεί, για όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες, το μηχάνημα J.C.B. του Δήμου.

• Η πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στους ποταμούς Σέλεμνο και Χάραδρο και η άμεση κατασκευή αγωγών απορροής όμβριων υδάτων.

• Η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία της Κοινότητας (πολλές φορές απλώς απαιτούνται μόνο οι λάμπες) και η μεταφορά πυλώνων της ΔΕΗ που διέρχονται πλησίον κατοικιών της Κοινότητας.

• Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στα θέματα της οδοποιίας, όπου απαιτείται η βελτίωση και αποκατάσταση του οδοστρώματος σε αρκετές οδούς της Κοινότητας, η ασφαλτόστρωση δρόμων της Κοινότητας και η ονομασία, μετονομασία, αρίθμηση και σηματοδοσία όλων των οδών.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Καστριτσίου στα αρμόδια θεσμικά όργανα.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ