2013-04-10 13:00:14
Φωτογραφία για ΜΑΧΜΟΥΤΙ : ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΣΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
O προπονητής της Εφές Αναντολού, Οκτάϊ Μαχμούτι, δηλώνει στο "gazzetta.gr" ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρυσι, δεν δίνει σημασία στην έδρα και ποντάρει στο κίνητρο των παικτών του για διάκριση!

Αναλυτικά Ο φαρμακοποιός προπονητής της Εφές!

Ο γεννημένος στα Σκόπια και κάτοχος πτυχίου από την Φαρμακευτική Σχολή Κωνσταντινούπολης, 45χρονος τεχνικός, ήταν ο τελευταίος που οδήγησε τουρκική ομάδα στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ (Final Four). Από τότε (2001), πέρασαν δώδεκα χρόνια και οι παραδοσιακοί τουρκικοί σύλλογοι (Εφές Πίλσεν και Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ) ακόμη δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν τον στόχο τους, έχοντας - εν τω μεταξύ - ξοδέψει κάμποσες περιουσίες! Ο λόγος για τον Οκτάϊ Μαχμούτι, που μετά από 6 χρόνια (2001-2007) στον πάγκο της πιο πετυχημένης τουρκικής ομάδας της τελευταίας 20εατίας, το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησε και πάλι με την διοίκηση της Εφές Αναντολού και ανέλαβε να την επαναφέρει στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος και στην "ελίτ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ.


Με budget 30 εκατομμύρια δολάρια...

Με εφετινό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης προκρίθηκε οριακά στους "16" της Ευρωλίγκα, έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της στην 1η φάση της διοργάνωσης... Στο Top-16, όμως, "έτρεξε" ένα σερί επτά συνεχόμενων νικών και με ρεκόρ 9-2, εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά, 3 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ακολούθησαν ισάριθμες ήττες, απολογισμός που της στέρησε το πλεονέκτημα της έδρας και την έστειλε στα "δόντια" του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ (10/04, 21.00) της σειράς, ο Οκτάϊ Μαχμούτι χαρακτήρισε το πλεονέκτημα της έδρας "ασήμαντο" γι' αυτό το επίπεδο του ανταγωνισμού και δήλωσε ότι η πρόκριση θα κριθεί από την δύναμη της θέλησης των παικτών των δύο ομάδων!

«Δεν παίζει ρόλο η έδρα!»

«Ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα στην διοργάνωση ανήκει στο παρελθόν! Δεν παίζει κανένα ρόλο τι ρεκόρ έχει η κάθε ομάδα, καθώς επίσης και το αν βρίσκεται σε αγωνιστική φόρμα ή όχι! Όλα αρχίζουν από το μηδέν και πιστεύω ότι ο πιο καθοριστικός παράγοντας η διαφορετικότητα του κινήτρου που υπάρχει σ' αυτά τα ματς! Τα πλέϊ-οφ καθορίζονται από μία τελείως διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα και όταν δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλη απόστασή μεταξύ τους, όπως συμβαίνει με μας και τον Ολυμπιακό, το πλεονέκτημα έδρας δε νομίζω ότι παίζει ουσιαστικό ρόλο, ειδικότερα σ' αυτό το επίπεδο. Εκτιμώ ότι θα περάσει η ομάδα, της οποίας οι παίκτες θα αποδείξουν ότι το θέλουν περισσότερο!», είπε αρχικά ο έμπειρος προπονητής, που στο ενεργητικό του έχει 4 πρωταθλήματα (2002, 2003, 2004 & 2005) και 4 Κύπελλα (2001, 2002, 2006 & 2007) στον πάγκο της Εφές, που βρίσκεται στην 3η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος.

«Καλύτερος από πέρυσι ο Ολυμπιακός!»

«Εμείς έχουμε μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μιλάει όλη η μπασκετική Τουρκία! Είναι ντροπή για το τουρκικό μπάσκετ, να επενδύει τόσα χρήματα και να έχει να πάει σε φάϊναλ-φορ δώδεκα ολόκληρα χρόνια! Και δεν μιλάω μόνο για την δική μου ομάδα, αλλά συνολικά για όλες τις ομάδες που επενδύουν στην Ευρωλίγκα. Εύχομαι να σπάσουμε αυτή την αρνητική παράδοση. Δεν θα είναι εύκολο, όμως, γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος συγκριτικά με πέρυσι που κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο! Βασίζεται πολύ στην ομαδική λειτουργία, ενώ οι προσθήκες των Περπέρογλου, Σερμαντίνι και Πάουελ ήταν ποιοτικές και έδωσαν περισσότερες λύσεις στον coach Μπαρτζώκα, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά! Εμείς μπορεί να μην παίξαμε καλό μπάσκετ τελευταία, όλοι στην ομάδα, όμως γνωρίζουν την κρισιμότητα των αγώνων και περιμένω από τους παίκτες μου να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο έτσι ώστε να ξεκινήσουμε δυναμικά την σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό. Ειδικότερα από τους ψηλούς περιμένω πολλά περισσότερα...», κατέληξε ο Οκτάϊ Μαχμούτι.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ