2013-04-10 12:26:05
Φωτογραφία για Απόφαση «βόμβα» τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και υποβιβάζει τον Πολυκράτη
Είδαν και αποείδαν οι μεγάλοι chef του «μαγειρέματος των αποτελεσμάτων αγώνων», ότι δεν μπορούν να υποβιβάσουν τον Πολυκράτη κι έτσι αποφάσισαν να υλοποιήσουν τα «βρώμικα σχέδιά τους» με αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς να είναι παρών η ομάδα του Πολυκράτη. Πέντε μήνες, πέντε ολόκληρους μήνες μετά το επεισοδιακό παιχνίδι του Πολυκράτη με τον Μίλωνα όπου ο Πολυκράτης νίκησε με 70-69 και όπως θυμόμαστε πλήρωσε πολύ ακριβά (2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, απώλεια οικονομικών εσόδων, τιμωρία με ισόβιο αποκλεισμό του τότε προπονητή του κ. Θάνου και απομάκρυνσή του από την ομάδα), έρχεται σήμερα η το πρωτοβάθμιο μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της ΕΟΚ, να κρίνει ότι το τελευταίο καλάθι (σύμφωνα με βίντεο που υπήρξε εκ των υστέρων), ότι είναι εκπρόθεσμο.

Τελικά όταν κάποιος δεν μπορεί να κερδίσει αγώνες στους αγωνιστικούς χώρους και δεν του βγαίνουν τα κουκιά, τότε σκαρφίζεται διάφορους άλλους τρόπους να κερδίσει κάποιους βαθμούς για να μην υποβιβαστεί. Στη συγκεκριμένη ομάδα η κατά τ’ άλλα ιστορική ομάδα του Μίλωνα διδάσκει ήθος που αντί να κερδίσει τους αγώνες στο παρκέ, κερδίζει δικαστικούς αγώνες.


Δημιουργεί πάντως μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ενώ η τιμωρία για κεκλεισμένων των θυρών αγώνων του Πολυκράτη, λήφθηκε περίπου ένα εικοσαήμερο μετά τον αγώνα, ενώ η ένσταση του Μίλωνα για το αποτέλεσμα του αγώνα, γίνεται πέντε μήνες μετά. Και όχι μόνο αυτό. Ενώ η απόφαση του πρωτοβάθμιου μονομελούς δικαιοδοτικού οργάνου έχει ληφθεί στις 5 Μαρτίου 2013 (4 μήνες μετά τον αγώνα), η κοινοποίηση της απόφασης στον Πολυκράτη γίνεται στις 2 Απριλίου 2013 (5 μήνες μετά τον αγώνα).

Στεκόμαστε σε ένα σημείο. Στην απόφαση γράφεται το εξής: «Του περιεχομένου της ενστάσεως έλαβε γνώση το αντίπαλο Σωματείο (δηλαδή ο Πολυκράτης) ως εκ της αναγραφής της στο φύλλο αγώνα, πλην όμως δεν επέβαλλε υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του.

Από ρεπορτάζ που έκανε το samossport.blogspot.gr προκύπτουν τα εξής:

1. Στο φύλλο αγώνα μετά το τέλος του επίμαχου αγώνα με τον Μίλωνα, στα αποδυτήρια των διαιτητών βρέθηκαν οι δύο διαιτητές, η σημειωτής – κριτής του φύλλου αγώνα και ο αρχηγός της ομάδας του Μίλωνα, που περίμενε να του πούνε τι να γράψει, έχοντας επικοινωνία προφανώς με τη διοίκηση της ομάδας του. Στην ένσταση γράφηκε ότι ο Μίλωνας θεωρεί ότι το καλάθι είναι εκπρόθεσμο και δεν έπρεπε να μετρήσει και ότι επιφυλάσσονται για τα δέοντα.

2. Οι διαιτητές με τη σειρά τους, επειδή δεν είχαν την πολυτέλεια του βίντεο για να αποφασίσουν, έγραψαν ότι σύμφωνα με την εκτίμησή τους και αφού πήραν και τη γνώμη του κομισάριου και του χρονομέτρη των 24’’, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το καλάθι ήταν εμπρόθεσμο.

3. Ο επίσημος Πολυκράτης (αρχηγός – προπονητής) δεν υπέγραψαν το φύλλο αγώνα για την ένσταση όπως ορίζει ο κανονισμός για να υποβάλλουν υπόμνημα με τους ισχυρισμούς τους. Άλλωστε είχαν φροντίσει γι’ αυτό «οι του Μίλωνα» χτυπώντας στο κεφάλι τον τότε προπονητή Μιχάλη Θάνο.

4. Θα ξαναγίνει ο αγώνας με τον Μίλωνα ή θα κερδίσει ο Μίλωνας τους δύο βαθμούς και ο Πολυκράτης τον έναν;

Η μοναδική φορά που ζητήθηκε απολογητικό υπόμνημα από τον Πολυκράτη ήταν να εκφέρει άποψη για τα επεισόδια και όχι αν το καλάθι ήταν εμπρόθεσμο ή εκπρόθεσμο.

Κάποιοι δυστυχώς αποφασίζουν στα μεγάλα κέντρα αγαπητέ Νησιώτη, με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Εσένα κι εμένα ούτε καν μας υπολογίζουν. Νοιαστήκανε για την ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί. Τα συμφέροντα να είναι καλά. Και ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την ύπαρξη νησιωτικής ομάδας στην κατηγορία. Τους χαλούσε το πρωϊνό ξύπνημα της Κυριακής. Που να τρέχουνε τώρα να παίζουνε στη Σάμο. Καλά είναι γύρω – γύρω από την Αθήνα, άντε μέχρι τη Χαλκίδα.

Ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάρουν θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει και οι τοπικοί άρχοντες. Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουν να μας βλέπουν σαν φτωχούς συγγενείς. Βαρεθήκαμε πια.

Έκανε τελικά ένσταση ο Μίλωνας με προοπτική να ωφεληθεί η Πεντέλη. 4 αγώνες (μέσα – έξω) που ο Πολυκράτης κέρδισε τους τρείς.

Με όλα αυτά που αποφασίσθηκαν για τον Πολυκράτη, να επιστρέψει ο ΠΑΟ το κύπελλο πρωταθλητριών στο μπάσκετ με την «τάπα» του Βράνκοβιτς, να επιστρέψει η Γιουβέντους το κύπελλο πρωταθλητριών «με το μούφα πέναλτι» που νίκησε 1-0 και προσφάτως να δοθούν οι δύο πόντοι της νίκης στον ΟΣΦΠ στον αγώνα με την Σιένα, όπου μπλόκαρε το χρονόμετρο.

Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις;

samossport.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ