2013-04-10 09:59:53
Φωτογραφία για Πάτρα:  Eπίθεση με μολότοφ στην Ελληνική Τράπεζα και την εφημερίδα Πελοπόννησος - Δείτε φωτο
Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκαν σήμερα τα ξημερώματα η Ελληνική Τράπεζα, στη συμβολή των οδών Αγ. Ανδρέου και Κολοκοτρώνη, και τα γραφεία της εφημερίδας "Πελοπόννησος".

Ένα 24ωρο σχεδόν μετά τα επεισόδια στα Ψηλά Αλώνια, γύρω στις 2 τη νύχτα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της εφημερίδας "Πελοπόννησος", σπάζοντας τις τζαμαρίες. Στο σημείο εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία δεν επεκτάθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, με 5 άνδρες και 2 οχήματα.

Λίγο αργότερα στις 3.40 τα ξημερώματα σημειώθηκε ένα ακόμα χτύπημα με μολότοφ. Στόχος αυτή τη φορά έγινε η Ελληνική Τράπεζα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη. Η αυτοσχέδια βόμβα έσκασε πάνω στο ΑΤΜ τυλίγοντάς το στις φλόγες. Στο σημείο βρέθηκε η πυροσβεστική με 1 όχημα και 3 άνδρες. Μάλιστα κάηκε κι ένα μηχανάκι που βρισκόταν έξω από την τράπεζα.

Νωρίτερα, περίπου στις 12.30, ομάδα περισσότερων από 200 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχείρησε να πλησιάσει το Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Ερμού στην Πάτρα, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.


Λίγο αργότερα, στη 1, η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε τελικά προς το Παράρτημα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού ενισχύθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές κινητοποιήθηκαν αντιδρώντας στη σύλληψη του 30χρονου αλλοδαπού κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Ψηλαλώνια, στον οποίο και συμπαρίστανται.

Φωτό από εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ