2013-04-10 04:14:31
Φωτογραφία για Η πιστοποίηση στον τομέα των Τεχνολογιών
Ο ρόλος και η αναγκαιότητα της πιστοποίησης, ως μέσο ανάπτυξης του τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αναδείχθηκε... στη χθεσινή ημερίδα με θέμα «Η Πιστοποίηση στον τομέα των Τεχνολογιών, Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και η συμβολή της στην ανάπτυξή του», που διοργάνωσε το Ελληνικό Τμήμα της FITCE (Ένωση Τηλεπικοινωνιακών Μηχανικών - Επιστημόνων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής της Ελλάδος).

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Ελληνικού Τμήματος της FITCE, Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου και συνεχίστηκε με την παρουσίαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΤΕ-Academy, Δημήτρη Λώλη, που αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει η διαδικασία των πιστοποιήσεων στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον. «Η πιστοποίηση πρέπει να είναι επιλογή» τόνισε ο κ. Λώλης.

Η προϊσταμένη του τμήματος Αδειοδότησης Φορέων Πιστοποίησης Προσόντων του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), αρμόδιου φορέα της Πολιτείας, Αναστασία Καρνεμίδου, παρουσίασε τους φορείς πιστοποίησης προσόντων και τη διαδικασία πιστοποίησης δεξιοτήτων στη χρήση Η/Υ.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), Δρ Νικόλαος Βιταντζάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή της τυποποίησης στην ποιότητα του εξοπλισμού, των δικτύων και των υπηρεσιών ICT. Στην παρουσίασή του, ο κ. Βιταντζάκης επεσήμανε και τα οικονομικά οφέλη από τη συμμετοχή στην τυποποίηση, που είναι η μείωση διακινδύνευσης με τη χρήση προτύπων, ο περιορισμός κόστους, η διαφύλαξη της διαλειτουργικότητας του εξοπλισμού, η προστασία επενδύσεων σε υποδομές και υπηρεσίες, η πρόσβαση σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτομίας, η έγκαιρη ενημέρωση για τις τεχνολογικές εξελίξεις και ο επηρεασμός εξελίξεων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η τεμπελιά θέμα... DNA!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η τεμπελιά θέμα... DNA!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ