2013-04-10 00:54:03
Φωτογραφία για Mario Stefano Pietrodarchi:  Μάγεψε το πατρινό κοινό στο «Cine y tango» - Δείτε φωτο
Μια σπάνια μουσικο- χορευτική εμπειρία, προσέφεραν το περασμένο Σάββατο στο πατρινό κοινό που κατέκλυσε το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κορυφαίος Ιταλός μουσικός Mario Stefano Pietrodarchi και το Patras Tango Academia.

H παράσταση «Cine y Tango», μάγεψε τους εκατοντάδες πατρινούς ακροατές, που είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον παγκοσμίου φήμης σολίστα του bandoneon και του accordion, υπό τη συνοδεία της Ορχήστρας Δωματίου της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φλωρεντίας.

To μουσικό πρόγραμμά της παράστασης «Cine y Tango», ήταν αφιερωμένο στα σάουντρακ πολύ γνωστών ιταλικών ταινιών και εξαιρετικών συνθετών, όπως ο Ennio Morricone, ο Nino Rota, o Luis Bacalov κ.α. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του τάνγκο, περιελάμβανε μουσική του Astor Piazzolla, καθώς επίσης και μία σύνθεση ενός Ιταλού συνθέτη του Enrico Blatti, που γράφτηκε ειδικά για τον Mario Stefano Pietrodarchi.


Μέσα από τις εμπνευσμένες χορογραφίες της Ειρήνης Φιλίππου, παρουσιάστηκαν με θεατρική πλοκή οι αναμνήσεις ενός ναυτικού από την Πάτρα. Ζωντάνευσαν οι μουσικές που άκουσε, τα γεγονότα που έζησε και οι ταινίες που είδε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, από το λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας, στη Νάπολη της Ιταλίας και στο Βαλπαραϊσο της Χιλής, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Μπουέος Άιρες.

Χόρεψαν η Ειρήνη Φιλίππου και ο Βασίλης Ντούκας, με την χορευτική ομάδα του Patras Tango Academia:

Ακριτίδου Αγάπη, Ζιάκκα Άννα, Μανωλοπούλου Μάντυ, Μπάγουλη Καλλιόπη, Χατζηκωνσταντόγλου Μαρία, Θεοδωρόπουλος Γιώργος, Καραμπέρης Ανδρόνικος, Λιναρδάτος Γιώργος, Σταυρόπουλος Ηλίας και Τσάκαλος Παναγιώτης. Συμμετείχε η Χριστίνα Θεοδωρίδη.

Την αφήγηση έκανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος, ενώ τους φωτισμούς, ο Φάνης Δίπλας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ