2013-04-09 23:39:19
Φωτογραφία για Πάτρα: H εκδοχή των αντιεξουσιαστών για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας στα Ψηλαλώνια
Τη δική τους εκδοχή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα Ψηλαλώνια της Πάτρας και γύρω από την κατάληψη του Μαραγκοπουλείου, δίνουν οι αντιεξουσιαστές με κείμενό τους. Το κείμενο αυτό μοιράστηκε από τους ίδιους, σήμερα, στους περιοίκους των Ψηλαλωνίων.

Όπως υποστηρίζουν οι αντιεξουσιαστές, όλα ξεκίνησαν ότι ένας σύντροφός τους που βρισκόταν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, δέχτηκε επίθεση από θαμώνες ψησταριάς, τους οποίους «χρεώνουν» στη Χρυσή Αυγή, επειδή φορούσε μπλούζα με αντιφασιστικό σύμβολο.

Αναφέρουν επίσης, ότι οι θαμώνες της ψησταριάς τους επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και καρέκλες από το εσωτερικό του μαγαζιού και πως οι ίδιοι αντιστάθηκαν στην επίθεση που δέχθηκαν.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, η ομάδα που δέχθηκε την επίθεση πήγε στην κατάληψη του Μαραγκοπουλείου, όπου και εκεί τους επιτέθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά τους απώθησαν, δυο φορές.

Οι αντιεξουσιαστές ασκούν κριτική στη στάση της Αστυνομίας, η οποία κατέφθασε στο σημείο, καταγγέλλοντάς πως «έσωσε τα φασισταριά» και πως οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου – λάμψης, αφήνοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πετάνε στους συγκεντρωμένους στην κατάληψη πέτρες και φωτοβολίδες.

Τέλος ασκούν κριτική στον τρόπο κάλυψης των γεγονότων από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ