2013-04-09 18:24:08
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ
Το πλεονέκτημα έδρας που εξασφάλισε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες του σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης τίθενται αντιμέτωποι με την Εφές Αναντόλου, με το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας να διεξάγεται αύριο (09/04, 21.00) στο ΣΕΦ. Ο 47χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην τουρκική ομάδα, την κατάσταση της ομάδας του, το «κλειδί» της νίκης που θα δώσει στο Θρύλο προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four του Λονδίνου, αλλά και την αναβολή του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας: «Στα πλέι οφ αγωνίζονται οι οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κάθε ομάδα θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στο Final Four. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά πλέον αυτό δεν παίζει ρόλο, το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Διά πυρός και σιδήρου καταφέραμε να περάσουμε στους «8». Παρότι είχαμε αυξομειώσεις στην απόδοσή μας καταφέραμε να περάσουμε και τώρα προετοιμαζόμαστε για να περάσουμε στους «4».


Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας: «Η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έχει και μεγαλύτερη πίεση, καθώς ο φιλοξενούμενος θέλει να πάρει το ένα από τα δύο πρώτα ματς. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι και στη συνέχεια θα σκεφτούμε τα επόμενα».

Για την Εφές Αναντόλου: «Έχει δαπανήσει πολλά χρήματα και θέλει να φτάσει στο Final Four. Είναι επιτυχία που έχουν φθάσει έως εδώ, αφού πέρυσι δεν πέρασαν, αλλά έχουν και τρεις παίκτες από το ΝΒΑ και αρκετούς άλλους έμπειρους παίκτες. Η Εφές Αναντόλου είναι δυνατή στα γκαρντ και στο δημιουργικό και στον εκτελεστικό τομέα. Ερωτηματικό αποτελεί σε τι κατάσταση είναι ο Βούγιασιτς, που έχει επανέλθει ύστερα από έναν μήνα απουσίας. Έχουν ψηλά κορμιά, με Σαβάνοβιτς, Μπάρατς και φυσικά τον Ερντέν ο οποίος έπαιζε και στους Μπόστον Σέλτικς. Είναι ομάδα που έχει έναν από τους καλύτερους team players της Ευρώπης, που είναι ο Τζαμόν Γκόρντον. Πρόκειται για παίκτη ομάδα».

Για τα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εφές Αναντόλου: «Είχαμε χάσει σχετικά εύκολα στο πρώτο παιχνίδι μας στην Κωνσταντινούπολη. Είχαμε δεχτεί 7/7 τρίποντα κι είχαμε προσπαθήσει να το μαζέψουμε, μειώσαμε στους δέκα, αλλά χάσαμε. Νομίζω στο δεύτερο, εδώ, νικήσαμε το ίδιο εύκολα. Τώρα, δεν θέλω να πω ποιος το θέλει περισσότερο, αφού και οι δύο ομάδες το θέλουν εξίσου. Το θέμα είναι πόσο δυνατά πηγαίνεις στις επαφές και σε τι ημέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα»

Για την προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν από είκοσι χρόνια: «Είναι ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό τρικ που κάνει ο Χρήστος (Μπαφές). Δεν παίζει ρόλο η παράδοση. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, είναι ξεχωριστό και δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός είδατε πως μπορεί να πάρει και νίκες μακριά από το γήπεδό του. Το θέμα είναι να διαφυλάξουμε το αβαντάζ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Κοιτάμε το πρώτο ματς και μόνο αυτό».

Για την ψυχολογική κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού κι αν αισθάνονται πιεσμένοι: «Το έλεγα και πριν και όλοι προσπαθούσαν να το αξιολογήσουν πως προσπαθούσα να μην πιέσω την ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να πάει να κερδίσει οπουδήποτε. Θεωρώ πως και οι τέσσερις σειρές των προημιτελικών είναι πολύ δύσκολο να πάνε στα πέντε ματς, κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει μεγάλη πίεση και κούραση, δεν υπάρχουν ημέρες να αλλάξεις πολλά. Η προσπάθεια όλων είναι σε αυτή τη φάση να βγάλεις από το μυαλό των παικτών τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι. Θυμίζω στην πρώτη χρονιά του κ. Ίβκοβιτς είχε νικήσει ο Ολυμπιακός με 50 πόντους τη Σιένα και μετά έγινε το 1-1 και στη συνέχεια έχασε και τα άλλα δύο ματς. Η εντός έδρας ήττα νομίζω πως φέτος επηρεάζει περισσότερο την ομάδα που θα χάσει από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού: «Στο παιχνίδι με την Χίμκι είχε 6/6 τρίποντα ο Παπανικολάου, αλλά ομαδικά δεν είχαμε κάτι ξεχωριστό σε εκείνο το ματς. Όποιος δεν παραδέχεται πως σε αυτό το επίπεδο το ποσοστό στο περιφερειακό σουτ δεν παίζει ρόλο είναι εκτός πραγματικότητας. Σε όλες τις ομάδες παίζει ρόλο, ακόμα και σε αυτές που έχουν καλή δημιουργία και κοντά στο καλάθι. Είναι γεγονός πως όταν ο άλλος ξεκινάει με 7/7 τρίποντα, όπως είχε γίνει τότε με την Εφές Αναντόλου, δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις και ψυχολογικά. Τώρα, το εάν είναι 2-3 παίκτες πάνω στον Σπανούλη, δεν πιστεύω πως οι ψηλοί τους είναι τόσο γρήγοροι για να μαρκάρουν με επιθετικό χεντζ άουτ το Βασίλη, δοκίμασαν ένα παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιξαν ένας man to man και τέσσερις ζώνη με τον έναν στο Ρούντι (Φερνάντεθ). Ίσως να δοκίμαζαν κάτι».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ: «Πάντα αποφεύγω να πάρω θέση για πράγματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Όποτε καλούμαστε να παίξουμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Γιατί δεν παίξαμε ή εάν πάει σε πέμπτο ματς εάν θα παίξουμε παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος, για όλα αυτά ρωτήστε τον κ. Κονδύλη και τον ΕΣΑΚΕ γιατί αυτοί βγάζουν το πρόγραμμα. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα είτε με τη μία είτε με την άλλη κατάσταση».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ...ΠΟΥΤΙΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ...ΠΟΥΤΙΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ