2013-04-09 15:58:02
Φωτογραφία για Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο «Let's Do it Greece»
O Κεντρικός Τομέας Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στη Διεθνή - Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do it Greece», η οποία περιλαμβάνει, δράσεις καθαρισμού και ανάπλασης στο Πεδίον του Άρεως, την Κυριακή 14 Απριλίου, από 10:00 έως 13:00. Παράλληλα, στο χώρο του Πάρκου θα πραγματοποιηθεί Ανθοκομική Έκθεση, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, η οποία ξεκινά την Παρασκευή 12 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 28 Απριλίου. Τα λουλούδια της ανθοκομικής έκθεσης που δεν θα πωληθούν θα αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό των κήπων του Πάρκου.

Το Πρόγραμμα της Εθελοντικής Εκστρατείας θα αναπτυχθεί σε τέσσερα κύρια σημεία (δυο παιδικές χαρές, Υδάτινη Διαδρομή και Οδός με τις Μαρμάρινες Προτομές) μέσα στο Πάρκο και περιλαμβάνει δράσεις καθαρισμού, ανακύκλωσης, ανάπλασης, φύτευσης λουλουδιών και θάμνων, εργασίες ελαιοχρωματισμού, καθώς και δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τα μικρά παιδιά.


Στόχος της πρωτοβουλίας που εντάσσεται στη διεθνή καμπάνια «Let’s Do it Greece» είναι η ανάδειξη των εννοιών του εθελοντισμού - ειδικά στη νέα γενιά - της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας και της αυτο-οργάνωσης των σύγχρονων κοινωνιών. Με την καθοδήγηση των εθελοντών της Οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή» και γεωπόνων της Διεύθυνσης Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής, οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στις δράσεις θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το Πεδίον του Άρεως, ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια άλση της Αθήνας, 300 περίπου στρεμμάτων, προάγοντας παράλληλα το μήνυμα της προστασίας και της βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, με τους υπόλοιπους εθελοντές, εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τις οικογένειές τους θα δώσουν, εθελοντικά, το «παρών» στις παραπάνω δράσεις.

Λίγα Λόγια για το «Let’s Do It»:

Το κίνημα Let’s Do it World εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και στη συνέχεια αναπτύχθηκε σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη και την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς με συμμετοχή 96 χωρών από ολόκληρο τον κόσμο και 7 εκατομμύρια εθελοντές, οι οποίοι συμμετέχουν στην καμπάνια, καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση και τις παραλίες τους. Στη χώρα μας, το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων, ενώ φέτος με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, διαφαίνεται ότι ο αριθμός των δράσεων έχει τριπλασιαστεί.

Λίγα λόγια για τη Περιβαλλοντική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή»:

Η «Ελλάδα Καθαρή» είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1993. Σκοπός του είναι η βελτίωση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής κατάστασης, μέσω της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της κινητοποίησης των πολιτών κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

Συμμετέχει σε δραστηριότητες της πρωτοβουλίας «Clean up the World» και αποτελεί επίσημο μέλος του Mediterranean Action Plan του προγράμματος περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ