2013-04-09 12:01:03
Φωτογραφία για Η Beyonce πήρε άδεια για να πάει στην Κούβα
Η επίσκεψη της Beyonce και του συζύγου της Jay-Z στην Κούβα την περασμένη εβδομάδα ήταν ένα ταξίδι αναψυχής το οποίο ήταν πλήρως εξουσιοδοτημένο από το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Το οικονομικό και εμπορικό εμπάργκο που διατηρούν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας από το 1962 απαγορεύει στους Αμερικανούς πολίτες να επισκέπτονται το νησί και να ξοδεύουν χρήματα, χωρίς ειδική άδεια από την Αμερικανική κυβέρνηση.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια και ο διάσημος ράπερ γιόρτασαν 5η επέτειο γάμου τους στην πρωτεύουσα της Κούβας, στις 4 Απριλίου.

Το ταξίδι των δύο αστέρων της μουσικής στην Αβάνα προκάλεσε την αντίδραση δύο ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, της Ileana Ros-Lehtinen και του Mario Diaz-Balart, οι οποίοι με επιστολή που έστειλαν στον Διευθυντή του Γραφείου Ελέγχου Αλλοδαπών Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, Adam Szubin, ζήτησαν να ενημερωθούν εάν το ζευγάρι είχε λάβει άδεια για να επισκεφτεί την Κούβα.


Επικαλούμενο πληροφορίες κυβερνητικής πηγής, το Reuters αναφέρει ότι το ταξίδι της Beyonce και του Jay-Z περιλάμβανε επισκέψεις σε Κουβανούς καλλιτέχνες και μουσικούς, καθώς και νυχτερινές εξόδους σε μαγαζιά με ζωντανή μουσική και φημισμένα εστιατόρια. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους δεν συναντήθηκαν με Κουβανούς αξιωματούχους.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Obama έχει χαλαρώσει τους κανονισμούς σχετικά με τα ταξίδια στην πολυπληθέστερη χώρα της Καραϊβικής, όταν πρόκειται για ακαδημαϊκά, θρησκευτικά ή πολιτιστικά προγράμματα.

Το διάσημο ζευγάρι, που στήριξε έμπρακτα την προεκλογική εκστρατεία του Barack Obama, δεν σχολίασε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ολιγοήμερη απόδρασή του στην Κούβα.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ