2013-04-09 06:27:42
Φωτογραφία για Έξι ελικόπτερα παραλαμβάνει η Τουρκία μέχρι το καλοκαίρι
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για τα νέα έξι ελικόπτερα ΑΤΑΚ της Τουρκίας. Τα ελικόπτερα, που παρήχθησαν από κοινού από την τουρκική TAI και την ιταλική AGUSTA-WESTLAND, θα δοθούν τους θερινούς μήνες στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο βοηθός Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας... της Τουρκίας, κ. Φαρούκ Οζλού, δήλωσε  σύμφωνα με την Turkiye,ότι η Τουρκία, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, πέρασε από μία σημαντική, δομική αλλαγή, και πρόσθεσε «Κάναμε το σχεδιασμό και την παραγωγή των μη επανδρωμένων αεροπορικών μας μέσων και το ονομάσαμε ΑΝΚΑ. Κάναμε το δικό μας πλοίο και το ονομάσαμε BILGEM. Κάναμε το δικό μας άρμα και το ονομάσαμε ALTAY».

Ο κ.Οζλού είπε ότι, υπάρχουν τρία μεγάλα σχέδια, αναφορικά με τα εθνικά ελικόπτερα και ότι τελειώνουν οι δοκιμές με τα έξι ελικόπτερα ΑΤΑΚ που παρήχθησαν, τα οποία θα παραδοθούν αυτό το καλοκαίρι.  Στη συνέχεια, είπε ότι συνεχίζουν τις επαφές με την εταιρεία SKORSKY, για το σχέδιο «Ελικοπτέρου γενικής σκοπιμότητας» και πρόσθεσε «Θα παραχθούν στην ΤΑΙ περίπου 109 ελικόπτερα. Ένα άλλο σχέδιό μας είναι αυτό που ονομάστηκε «Σχέδιο Ανάπτυξης Εγχώριου Ελικοπτέρου».

http://www.onalert.gr/stories/exi-elikoptera-paralmvanei-i-tourkia-mexri-to-kalokairi 
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ