2013-04-08 20:40:13
Φωτογραφία για Το τέταρτο Ράιχ επιτίθεται...!!!
Του Δημήτρη Καραγκούνη - Πολιτικού Μηχανικού

Η Γερμανία έχει κηρύξει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχασαν τους δύο προηγούμενους πολέμους, μα δεν ξέχασαν. 

 

Και τώρα, χωρίς τις ερπύστριες των πάντσερ, χωρίς τα στούκας και τη Βέρμαχτ, με οικονομικά όπλα πλέον, οι Γερμανοί επελαύνουν. Πιο αδυσώπητοι, πιο εκδικητικοί. Δεν ήταν τυχαίο ότι λάτρεψαν σχεδόν στο σύνολό τους τον Χίτλερ. Και επειδή κάθε λαός εκλέγει την ηγεσία που του αξίζει, η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών είχε γίνει τότε ναζί.

Την μπότα των νέων ναζί αισθάνεται εδώ και καιρό η Ελλάδα. Και σήμερα την αιμοδιψή πολιτική της Μέρκελ και του Σόιμπλε νιώθει και η μαρτυρική Κύπρος, που για 5 δισ. ευρώ διέλυσαν συνειδητά την οικονομία της.

Όλα αυτά τα οικονομικά εγκλήματα γίνονται κάτω από τα αδρανή μάτια των λοιπών «εταίρων» της ΕΕ, που μόνο Ένωση δεν είναι, χωρίς καμία αλληλεγγύη. Άβουλοι, δειλοί, ενίοτε πλειοδοτούν μερικοί σε σκληρότητα, συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται. Οι Γερμανοί δεν αποβλέπουν στη σωτηρία των χωρών που ζητούν οικονομική βοήθεια. Επιδιώκουν την υποταγή τους, αποβλέπουν στην πλήρη εξουθένωση και εξάρτηση και στη συνέχεια στην οικονομική καταλήστευση του πλούτου τους.


Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάποιοι αντιστάθηκαν σε αυτούς, είτε ως κράτη είτε ως αντάρτες, όπως οι γονείς μας στην Εθνική Αντίσταση. Συνασπίστηκαν τότε οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» εναντίον του κοινού εχθρού. Αντιστάθηκε λυσσαλέα στην αρχή και μετά επετέθη η Ρωσία. Σήμερα, όμως; Πού είναι η αντίσταση των συμμάχων; Πού είναι το Στάλινγκραντ των Ρώσων;

Με σκυμμένα τα κεφάλια, υπακούουν στον στρατάρχη Σόιμπλε και στον θηλυκό φύρερ Μέρκελ. Ούτε και ο Πούτιν αντιδρά. Βέβαια, για να λέμε όλη την αλήθεια, κάθε λαός εκλέγει την ηγεσία που του αξίζει. Στην πατρίδα μας ο λαός είχε εκλέξει τον Παπανδρέου, που συνειδητά μας οδήγησε στο ΔΝΤ και βλέπαμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τον χειροκροτούν όρθιοι και με ενθουσιασμό ενώ μας οδηγούσε στον όλεθρο.

Στην Κύπρο ήταν από καιρό γνωστό ότι το τραπεζικό σύστημα ήταν με πήλινα πόδια, ότι λειτουργούσε και ως πλυντήριο μαύρου χρήματος. Εδώ και έναν χρόνο ο Χριστόφιας είχε ειδοποιηθεί για το «τσουνάμι» που θα ερχόταν. Όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα, αλλά έκανε και παροχές και μετέθεσε το πρόβλημα στον επόμενο Πρόεδρο. Ευθύνες εγκληματικές. Κι όμως, τα στελέχη του ΑΚΕΛ, χωρίς αιδώ, μιλάνε σαν να μην κυβέρνησαν την Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Και προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εξαγωγή χρημάτων συγγενών του, ενώ πλείστοι επιχειρηματίες το έκαναν, έχοντας προειδοποίηση από τους ευρωπαϊκούς κύκλους για το επικείμενο «κούρεμα».

Στην Ελλάδα ο Σαμαράς είχε από την αρχή προβλέψει ότι το φάρμακο, οι λύσεις της «τρόικας», ήταν λάθος. Οδηγούσαν σε οικονομικό θάνατο. Όμως κατόπιν, εν όψει των εκλογών αλλά και μετά τις εκλογές, το κατάπιε. Έχει το βάσιμο επιχείρημα ότι στο χείλος του γκρεμού που μας οδήγησε ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ έπρεπε να κάνει πίσω, να κερδίσει χρόνο. Και ως εδώ πέτυχε. Όμως το φάρμακο δεν έπαψε να είναι θανατηφόρο. Δεν κάνουν λάθος. Δεν είναι ηλίθιοι. Είναι η επιλογή τους για εξουθένωση.

Όλοι περιμένουν τις γερμανικές εκλογές, που θα δώσουν τη δυνατότητα στη Μέρκελ να χαλαρώσει τα δεσμά. Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν θα υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές. Απλώς θα λασκάρει λίγο η πίεση, γατί δεν έχουν κάνει λάθος, αυτή είναι η επιλογή τους. Ας μην έχουμε αβάσιμες ελπίδες. Και το ερώτημα είναι: Πώς θα αντέξει ο χειμαζόμενος πολίτης μέχρι το φθινόπωρο, που και τότε θεαματική λύση δεν θα υπάρξει; Πώς θα επιβιώσει και θα πληρώνει φόρους, δόσεις δανείων μιας άλλης εποχής, με δουλειές ανύπαρκτες και με τόση ανεργία; Και οι αναμενόμενες επενδύσεις, αν έρθουν, θέλουν χρόνο για να φανεί ο θετικός τους αντίκτυπος. Είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί η αγανάκτηση, θα σημειωθεί λαϊκό «τσουνάμι» οργής από την ανημποριά και ο λαός θα φτάσει στα άκρα. Έτσι εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. Έτσι τροφοδοτείται ο φασισμός. Αν διαβάσει κανείς το αξιόλογο βιβλίο του Rees «Οι ναζί», θα δει πως η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση εξέθρεψαν τους ναζί στη Γερμανία, και είναι απόλυτα ερμηνεύσιμη η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην πατρίδα μας.

Η ανευθυνότητα, φυσικά, δεν έλειψε ούτε στην Κύπρο ούτε στην Ελλάδα. Υπήρξε το πατριωτικό «ΟΧΙ» των Κυπρίων, που αρχικά όλους τους ενθουσίασε, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να το καπηλευθεί, προσδοκώντας δικαίωση της πολιτικής του. Όμως τα μεγάλα «όχι» πρέπει να έχουν σχέδιο και πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα. Δεν είναι όλα ίδια με το 1940. Και η τελική λύση που έγινε δεκτή είναι πολύ χειρότερη της πρώτης. Με πλήρη υποταγή και εξευτελισμό. Και της Κύπρου και του Τσίπρα. Αλλά η ανευθυνότητα δεν έχει τέλος. Θεωρώντας ότι αυτός και μόνο είναι πατριώτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση διότι δεν έσπευσε να στείλει στην Κύπρο 2 δισ. ευρώ για να βοηθηθεί η ρευστότητα των τραπεζών. Και αγνοούσε δύο απλά πράγματα: ότι δεν μπορούσε η Ελλάδα να δώσει δανεικά από αυτά που δανείστηκε για συγκεκριμένο σκοπό και, το πιο σημαντικό, ότι οι τράπεζες της Κύπρου χρειάζονταν μετρητά, και τα δάνεια της Ελλάδας δεν είναι σε μετρητά αλλά σε ομόλογα. Τόσο επικίνδυνα ανίδεοι. Και εδώ φάνηκε η αδυναμία της ΝΔ και στο θέμα αυτό, όπως και σε αρκετά άλλα. Αντί να τσακίσει τον αντίπαλο, που με τέτοιες λαϊκίστικες προτάσεις δείχνει πόσο επικίνδυνος θα ήταν ως κυβέρνηση, έκανε κάποιες γενικές ανακοινώσεις.

Σήμερα η οικονομική επέλαση του 4ου Ράιχ είναι σε εξέλιξη. Η μόνη απάντηση είναι να αναβιώσει μια νέα συμμαχία. Με τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα. Και βέβαια με τη βοήθεια της Ρωσίας. Τότε πιστεύω ότι ο νέος ναζισμός, με οικονομικό περιεχόμενο τώρα, θα ηττηθεί και πάλι. Και η ΕΕ θα αποκτήσει το νόημα και την αξία για την οποία δημιουργήθηκε. Γιατί σήμερα είναι μια κακής ποιότητας ΕΟΚ. 

Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ