2013-04-08 09:38:05
Φωτογραφία για Πορτογαλία: Νέα μέτρα λιτότητας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέσος Κοέλιο
Την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας με σκοπό η Πορτογαλία να επιτύχει τους στόχους του Μνημονίου ανακοίνωσε ο... πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Πέσος Κοέλιο. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τον πορτογαλικό λαό έπειτα από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής με σκοπό να εκτιμηθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την κατάργηση του 14ου μισθού και των επιδομάτων ανεργίας και ασθένειας, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησής του να τηρήσει πιστά τους όρους της δανειακής σύμβασης.

Ο πρωθυπουργός Κοέλιο ανέφερε πως δεν πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω η φορολογία αλλά η κυβέρνηση θα επιλέξει τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της εκπαίδευσης.

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας χαρακτήρισε επιζήμιες τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε και θα κάνει το παν για να μην χρειαστεί να ζητήσει δεύτερο πακέτο διάσωσης.


Η απόρριψη των συγκεκριμένων μέτρων από το Συνταγματικό Δικαστήριο ενδέχεται να ενισχύσει την αντιπολίτευση που ζητεί επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού ενώ θεωρείται βέβαιο πως τυχόν επιπλέον μέτρα λιτότητας θα προκαλέσουν λαϊκή οργή, καθώς η Πορτογαλία βρίσκεται σε πρωτοφανή ύφεση και η ανεργία έχει ξεπεράσει το 17%. Ήδη εκφράζονται φόβοι για πολιτική αστάθεια στην Πορτογαλία και την πιθανότητα η αντιπολίτευση να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ