2013-04-08 09:18:08
Φωτογραφία για Aίγιο: Κληρονόμησε, τα κατέθεσε σε Κυπριακή τράπεζα… και τώρα τα κλαίει!
Συγκλονίζει την πόλη του Αιγίου, η περίπτωση πολύ γνωστού προσώπου της τοπικής κοινωνίας, ο οποίος φαίνεται να ζημιώθηκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από το «κούρεμα» στις κυπριακές τράπεζες!

Πρόκειται για Αιγιώτη, ο αδελφός του οποίου είναι επίσης πολύ γνωστός επαγγελματίας της γειτονικής πόλης, ο οποίος διατηρούσε σε κατάστημα της Τραπέζης Κύπρου στο νησί, καταθέσεις περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Τώρα σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το κούρεμα που θα υποστεί, θα είναι της τάξης του 60%. Δηλαδή, με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει, ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, χάνει 600.000 ευρώ από το αρχικό κεφάλαιό του!

Η συγκεκριμένη υπόθεση, έχει γίνει από τα πρώτα θέματα συζήτησης στην κοινωνία της Αιγιαλείας, αφού εκτός από το όνομα που φέρεται να εμπλέκεται σε αυτήν ως καταθέτης, το νούμερο προκαλεί από μόνο του «ιλίγγους» Το κακό είναι ότι ο γνωστός Αιγιώτης, είχε επιλέξει και μάλιστα πριν από λίγους μόλις μήνες, να εμπιστευθεί αυτό το μεγάλο ποσό σε τράπεζα της μεγαλονήσου, εξ αιτίας του αυξημένου επιτοκίου που προσέφερε στους καταθέτες της, ιδιαίτερα σε εκείνους που διέθεταν τόσο μεγάλο ποσό και βέβαια σε εκείνους που έκλειναν προθεσμιακούς λογαριασμούς.


Χρήματα από κληρονομιά

Τα χρήματα αυτά δεν είναι βέβαια προϊόν κόπων μιας ζωής, αφού μιλάμε για ποσό που δύσκολα μπορεί να συγκεντρώσει ακόμα και με αιματηρές οικονομίες οποιοσδήποτε απλός πολίτης.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στο Αίγιο, το ποσό προέρχεται από κληρονομιά, ενώ σε αυτό έρχεται να προστεθεί και ένα επιπλέον σεβαστό νούμερο, το οποίο είχε δώσει ο συγκεκριμένος Αχαιός, για την αγορά ακινήτου σε προνομιακή περιοχή της νησιωτικής χώρας.

Πάντως τα σχόλια και οι συζητήσεις ποικίλλουν το τελευταίο καιρό στο Αίγιο, χωρίς να λείπουν όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις και τα πικρόχολα λόγια. Κάποιοι εξαπολύουν κακίες, επιχαίροντας μάλιστα για την εξέλιξη αυτή, θεωρώντας ότι ο συγκεκριμένος συμπολίτης τους, τιμωρήθηκε για το οικονομικό ρίσκο που ανέλαβε.

Κάτι που πράγματι προκαλεί απορίες, αφού ο άνθρωπος αυτός, δεν ήταν από εκείνους που προκαλούσαν με την παρουσία του, διατηρώντας πάντοτε διακριτική στάση στην κοινωνία του Αιγίου.

Και στην Πάτρα

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα του «Κόσμου» ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και στην Πάτρα (πάνω από δεκαπέντε)! Κυριότερη αυτή επιχειρηματία – ιδιοκτήτη αλυσίδας καταστημάτων ο οποίος χάνει με το «κούρεμα» αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ