2013-04-07 21:19:35
Φωτογραφία για Στην 5η θέση της Ευρώπης η Εθνική Κορασίδων
Η Εθνική Κορασίδων κέρδισε και την αντίστοιχη ομάδα της Σλοβενίας (3-2 σετ) και κατέλαβε την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επόμενος στόχος της Εθνικής μας, το Παγκόσμιο της Ταϋλάνδης στις 26 Ιουλίου.

 

Πρωταγωνίστριες για την Εθνική μας ήταν για άλλη μια φορά οι Βασιλαντωνάκη (30π) και Στράντζαλη (20π) που είχαν κι από 6 άσους, ενώ η Ψωμά πρόσθεσε 15. Μάλιστα οι 2 πρώτες αναδείχτηκαν και πρώτες σκόρερ του θεσμού!

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κωνσταντινίδου 5π (3 άσοι), Στράντζαλη 20π ( 6 άσοι), Ψωμά 15π (4 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 30π (6 άσοι), Γκουντιμένκο 8π (3 άσοι), Χαμπηλομάτη 4π, λίμπερο η Κοκκινάκη (35% υπ, 17% άριστες), Φακοπουλίδου, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου

Σλοβενία (Καζάρ): Μόρι 7π, Μάρκοβιτς 10π, Μίχεβιτς 4π, Πίνταρ 9π, Στσούκα 20π, Μιχάλινετς 2π, λίμπερο η Παχόρ (26% υπ., 10% άριστες), Σόμποκαν 10π, Κόροσετς 2π, Ντούκιτς 1π, Ζντόβτς 1π


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τάκης Φλώρος (προπονητής Ελλάδας): «Πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη, καθώς για εμάς το σημερινό ματς δεν θα άλλαζε κάτι από τη στιγμή που προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο. Από την αρχή όμως που συγκροτήσαμε αυτή την ομάδα, θέλουμε να περάσουμε ως φιλοσοφία στα κορίτσια, πως κάθε παιχνίδι με το εθνόσημο δεν είναι ένας τυχαίος αγώνας, αλλά ένα ματς που καταγράφεται. Κάναμε λοιπόν αυτό που έπρεπε και πήραμε αυτή την ιστορική νίκη»

Ανθή Βασιλαντωνάκη: «Μας πείσμωσαν τα λόγια που είπε χθες η πασαδόρος της Σλοβενίας, Μόρι και καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, την πρόκριση στο παγκόσμιο. Παίξαμε λοιπόν ελεύθερα και μολονότι για δύο σετ, δείξαμε… χαλαρότητα, αποδείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλό μας και δίκαια κατακτήσαμε την 5η θέση στη διοργάνωση.

Γιόνας Καζάρ (προπονητής Σλοβενίας): «Ήταν ένα δύσκολο ματς και μετά τη χθεσινή μας ιστορική νίκη και την συναισθηματική έκρηξη που ακολούθησε, ήμασταν σήμερα… άδειοι! Τα κορίτσια πάντως έκαναν καλή δουλειά, αφού λίγο έλειψε να γυρίσουν το ματς από 2-0, όμως με τέτοιο σέρβις από τις αντιπάλους μας και τη διαγώνια τους σε δαιμονισμένη μέρα κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο»
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
CloudTabs+: Cydia tweak new
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
CloudTabs+: Cydia tweak new
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ