2013-04-07 13:45:08
Φωτογραφία για Apple: Κατέθεσε πατέντα για αποσπώμενη οθόνη σε laptop
Η Apple έχει καταδικάσει, δια στόματος Tim Cook, την πρόσφατη «μόδα» των υβριδικών tablet/laptops που διαθέτουν αποσπώμενη οθόνη από το πληκτρολόγιο. Εντούτοις, μία καινούργια πατέντα της αναδεικνύει μία δική της σκέψη για μία αντίστοιχη υλοποίηση. Η συγκεκριμένη ιδέα, όμως, μοιάζει να διαθέτει κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις γνωστές υβριδικές λύσεις της αγοράς, που ενσωματώνουν την υπολογιστική ισχύ στην πλευρά της οθόνης.

Σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας, η βάση διαθέτει τον επεξεργαστή και μία πηγή ισχύος (μπαταρία ή ρεύμα, προφανώς) και συνδέεται ασύρματα με την αποσπώμενη οθόνη μεταφέροντας τόσο δεδομένα όσο και ισχύ από τη βάση στην οθόνη. Η περιγραφή αυτή δεν ξεκαθαρίζει το κατά πόσο η αποσπώμενη οθόνη διαθέτει αυτόνομες δυνατότητες εισόδου (για παράδειγμα αφή) και αν θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως ανεξάρτητο tablet, δεδομένου μάλιστα ότι δεν διαθέτει δικό της επεξεργαστή και άρα αποτελεί «δορυφόρο» της βάσης.

Σίγουρα, πάντως, το ενδιαφέρον στοιχείο της πατέντας είναι η δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς ρεύματος και φόρτισης της οθόνης. Δε γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να υλοποιηθεί αυτή τη στιγμή, όμως η Apple έχει επιδείξει αρκετές φορές το ενδιαφέρον της προς την ασύρματη φόρτιση.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελευθερόπουλος για Ατρόμητο;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελευθερόπουλος για Ατρόμητο;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ