2013-04-07 08:02:10
Φωτογραφία για Το Γαλλικό Ινστιτούτο βράβευσε την Καρόλ Μπουκέ
Η αψεγάδιαστη ομορφιά της Καρόλ Μπουκέέλαμψε χθες στο auditorium "Teo Αngelopoulos" του Γαλλικού Ινστιτούτου. Ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα, επιτομή της κομψότητας και του καλού γούστου, η σταρ του γαλλικού κινηματογράφου και ανάδοχος του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου δεν κρύβει ότι είναι 56 ετών.

Με την πρώτη της ταινία, μόλις στα 20 της χρόνια, έγινε "Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου" στην ομώνυμη ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ και κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, στην ταινία "Για τα μάτια σου μόνο" (1981).

Η Καρόλ Μπουκέ βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα και είναι το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ. Χθες, παρακολούθησε μαζί με τους θεατές την ταινία της "Travaux, on sait quand ca commence" (2004), παρουσία και της σκηνοθέτιδας Μπριζίτ Ρουάν.

Λίγο πριν από την προβολή παρέλαβε το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ, προσηνής και γελαστή. "Αναφερθήκατε στη μεσογειακή μου κουλτούρα και καταγωγή. Εδώ, στη χώρα σας, πραγματικά νιώθω σπίτι μου. Δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία σ’ αυτό το βραβείο απ’ ό,τι φαντάζεστε", είπε η Καρόλ Μπουκέ, βραβευμένη με Σεζάρ για την ερμηνεία της στην ταινία "Πολύ όμορφη για σένα" (1989), του Μπερτράν Μπλιέ, η οποία προβλήθηκε επίσης στο πλαίσιο του αφιερώματος που διοργανώνει το Φεστιβάλ στη Γαλλίδα σταρ.


Το βραβείο στην Καρόλ Μπουκέ επέδωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργος Λούκος. "Έχετε μια ευρωπαϊκή και μεσογειακή κουλτούρα. Παίξατε Φαίδρα και Βερενίκη, αγαπάτε το βιβλίο του Ζαν Πιερ Βερνάν 'Το σύμπαν, οι θεοί, οι άνθρωποι', ζείτε στο νησί Παντελαρία της νότιας Μεσογείου και παράγετε ένα εύγευστο κρασί, το Sang d'Oro για το οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Η καριέρα σας αριθμεί πάνω από 50 ταινίες και έχετε συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες - Μπουνιουέλ, Κόπολα, Τεσινέ, Ακερμαν κ.α. Αυτό το βραβείο είναι για εσάς", είπε ο Γιώργος Λούκος.

Και η σκηνοθέτης Μπριζίτ Ρουάν, αφού καλωσόρισε το κοινό με ένα σύντομο χαιρετισμό στα ελληνικά, πρόσθεσε στα γαλλικά: "Ότι είναι πανέμορφη το ξέρετε, αλλά δεν γνωρίζετε ότι η Καρόλ είναι και αστεία. Μπορεί να προσεγγίζει τα έργα, είναι ένα είδος πολύ ευχάριστης μηχανής. Είναι δυναμική, πηγαίνει μπροστά, εργάζεται πολύ - κι αυτό δεν συμβαίνει συχνά με τους Γάλλους ηθοποιούς. Είναι μια θεϊκή ντίβα. Σ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων ήμασταν ένα πολύ καλό δίδυμο. Και σας λέω ότι στα παρασκήνια οι Κολομβιανοί εργάτες σπρωχνόντουσαν ποιος θα της προσφέρει νερό, ποιος θα τη σηκώσει στα χέρια, ποιος θα της μιλήσει".

Η Καρόλ Μπουκέ θα παρακολουθήσει σήμερα με το κοινό, στον κινηματογράφο Δαναό, την ταινία της "Κακό κορίτσι" (2011), του Πατρικ Μιλ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέο single από την Kelly Clarkson
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέο single από την Kelly Clarkson
Range Rover Sport 2014
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Range Rover Sport 2014
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ