2013-04-07 05:17:03
Φωτογραφία για Αντιρατσιστική πορεία στην Ξάνθη με πυρά κατά της Χρυσής Αυγής!
-Βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν μετά την επίθεση μελών της Χ.Α. σε μουσουλμάνο της Ξάνθης.

-Υπερίσχυε το στοιχείο της μειονότητας στη συγκέντρωση και μετέπειτα μεγάλη πορεία στους δρόμους

Τους δρόμους της Ξάνθης κατέκλισαν μαζικά το μεσημέρι του Σαββάτου χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με μέλη της Χρυσής Αυγής να ξυλοκοπούν μουσουλμάνο κάτοικο της περιοχής.

Η αντιρατσιστική διαδήλωση, που αποτέλεσε ωστόσο έναυσμα για την επίδειξη ισχύος που ασκούν πολιτικοί κύκλοι της περιοχής στην κινητοποίηση του μειονοτικού στοιχείου της Ξάνθης, ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία της πόλης με τους διαδηλωτές να κινούνται μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, να φωνάζουν συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής ενώ κρατώντας πανό και πάντα ειρηνικά διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. στην Ξάνθη.


Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, με εντονότατη την παρουσία του μειονοτικού στοιχείου της περιοχής καθώς και μειονοτικών βουλευτών τόσο από την Ξάνθη όσο και από την Κομοτηνή. Στη διαδήλωση συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, η ΔΗΜ.ΑΡ., το ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης καθώς και η ΕΛΜΕ, ενώ από ουδέτερη έως αρνητική στάση κράτησαν τα υπόλοιπα κόμματα και φορείς της περιοχής, που ζήτησαν στο σύνολό τους πιο οργανωμένες θεσμικά αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θεωρώντας ότι αυτά δεν περιορίζονται μόνο στους κύκλους της μειονότητας.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση καταδίκασαν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται ή πηγάζει, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και ειρηνικής διαβίωσης του πληθυσμού της περιοχής, που δεν μπορεί να διαταραχθεί από μεμονωμένες εκφράσεις ωμής βίας ακραίων κύκλων.

Αρνητικά ωστόσο σχολιάστηκε το γεγονός πως διαφημιστικές αφίσες της εν λόγω εκδήλωσης που είχαν τοιχοκολληθεί σχεδόν σε ολόκληρη της πόλης ήταν γραμμένες στην τουρκική γλώσσα αναφέροντας την Ξάνθη με την Τουρκική της ονομασία. Παράλληλα εντύπωση προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν τουρκόφωνοι τηλεοπτικοί σταθμοί στην κάλυψη της διαμαρτυρίας, επιβεβαιώνοντας ανησυχίες που έκαναν λόγο για προσπάθεια καπήλευσης της όλης εκδήλωσης.
thrakitoday.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ