2013-04-07 01:59:03
Φωτογραφία για Οι Δημόσιοι Οργανισμοί «Κοινής Ωφέλειας» και το «Παρακράτος» των Πολιτικών
Άρθρο του Φώτη Αλεξόπουλου

Σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου, εκτός από την δική μας " μπανανιά", δεν δημιουργήθηκαν... τόσοι πολλοί Δημόσιοι Οργανισμοί τα τελευταία έτη, που ο μοναδικός σκοπός ήταν η απορρόφηση «Ημετέρων Ψηφοφόρων « και με ειδικό σκοπό : Να σπάνε τα νεύρα του πολίτη, να τον διασύρουν, και να τον εξαθλιώνουν ως προσωπικότητα Ένας τέτοιος φορέας ήταν και είναι ο ΟΑΕΔ….

Ο ΟΑΕΔ δημιουργήθηκε ως Οργανισμός Ειδικού Σκοπού..

Ο Άνεργος πολίτης καταφεύγει εκεί ώστε να βρίσκει λύση στο πρόβλημα της Προσωρινής η οριστικής απώλειας της Εργασίας του… Η Εξοικονόμηση ενός μικρού χρηματικού επιδόματος κρίθηκε αναγκαία για την επιβίωση της οικογενείας του , και καταβάλλετε για μικρό χρονικό διάστημα ….

Η Δήλωση ότι ως άνεργος ψάχνει για εργασία στην ειδικότητα του είναι αναγκαστικά αποδεκτή από την υπηρεσία του ΟΑΕΔ χωρίς περαιτέρω ανάκριση…


Σε άλλες χώρες δεν χρειάζεται καν να έχεις ένσημα από προηγούμενη δουλειά ώστε να παίρνεις το «περιβόητο ταμείο» ΟΑΕΔ ,αλλά έχει δημιουργηθεί μια σωστή ασπίδα κοινωνικής πολιτικής για την σωστή διαβίωση του Πολίτη με τον Όρο ανέργου ώσπου να ξαναμπεί στην αγορά εργασίας Στην Ελλάδα όμως τα Πράγματα είναι τελείως διαφορετικά …

Ο πολίτης πηγαίνοντας στον ΟΑΕΔ είτε είναι άνεργος καιρό, είτε είναι έγκυος μητέρα ,είτε είναι άνθρωπος άνω τον 60,,κ.λ.π. ,,ειτε ,κάθε περίπτωση, πρέπει να περάσει την «τρομερή και εξευτελιστική ανάκριση» των υπάλληλων του ΟΑΕΔ που εκτός από υπερβολική πολλές φορές καταντά ηθικά ανεπίτρεπτη ..

Από την άλλη μεριά είναι το Κράτος και οι Εγκύκλιοι –αποφάσεις του …

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της Τρέλας που επικρατεί σε αυτήν την χώρα, είναι το γεγονός ότι αν ένας εργαζόμενος, απασχοληθεί σε μια τουριστική επιχείρηση 8 μήνες δεν έχει δικαίωμα να πάρει ταμείο από τον πρώτο χρόνο αλλά από τον δεύτερο... Καλά πως θα ζήσει τον χειμώνα αυτός ο άνθρωπος ;

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το Επίδομα ανεργίας ισχύει μόνο για την περίοδο μέχρι των 12 μηνών …Αλήθεια πως ζουν όλοι αυτοί οι Πολίτες μετά?

Άρα είναι ευκολονόητο πιστεύω, ότι, ως ειδικός φορέας πρέπει να καταργηθεί και την θέση του να πάρει ένα νέο σύστημα κοινωνικής πολιτικής πιο ευέλικτο, που να διασφαλίζει τέτοια λειτουργία και εξυπηρέτηση προς όφελος της αξιοπρεπής διαβίωσης των Ανέργων πολιτών αλλά και τη γρήγορη επαναφορά τους στην αγορά εργασίας ..Χωρίς χρονοτριβές με απλές διαδικασίες μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το σύστημα ..

Το job now –today υπάρχει εδώ και δεκαετίες σε πολλά κράτη της Ευρώπης ….,

Εγώ προσωπικά το έχω δοκιμάσει στην Κρήτη με αποτέλεσμα την μεγάλη επιτυχία του ..Οι εθελοντές που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα των ανέργων δεν ήταν γραφιάδες-Δημ. Υπάλληλοι , αλλά απλοί πολίτες με διάθεση να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους … Ο Μοναδικός μας Αντίπαλος ήταν τα Πολιτικά Γραφεία των Εκπρόσωπων του Ελληνικού Λαού….

Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να πρέπει να διαλέξουμε ποιος θα επιβιώσει : Oι Πολίτες η Τα Πολιτικά Γραφεία;

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Υπάλληλος Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

Πολιτευτής Νομού Ηλείας

Πρ. Πρόεδρος Εργαζόμενων Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΕΒΙΑΘΑΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΕΒΙΑΘΑΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ