2013-04-06 19:40:50
Φωτογραφία για Μήπως τα ρωσικά πολεμικά γυμνάσια στον Εύξεινο Πόντο στέλνουν ισχυρό μήνυμα ενάντια μιας επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Συρία;
Mahdi Darius Nazemroaya       (μτφ. Κριστιάν)

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των γεγονότων στη Συρία (ίσως ακόμη και με την ένταση των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα) και τα ξαφνικά πολεμικά παιχνίδια της Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο, που ξεκίνησαν στις 28 Μαρτίου 2013;

Ενώ βρισκόταν στο δρόμο του για το Ντέρμπαν στη Νότια Αφρική, όπου οι χώρες BRICS  -Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική-  ανακοίνωσαν ότι θα σχηματίσουν μια νέα αναπτυξιακή τράπεζα που θα αμφισβητήσει το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας έδωσε το πράσινο φως για απρογραμμάτιστα πολεμικά παιχνίδια στη Μαύρη Θάλασσα.

Από μόνα τους, αυτά τα γυμνάσια δεν σημαίνουν πολλά πράγματα, αλλά για το παγκόσμιο πλαίσιο σημαίνουν πολλά.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στα παιχνίδια πολέμου συμμετέχουν περίπου 7.000 Ρώσοι στρατιώτες, ρωσικές ειδικές δυνάμεις, Ρώσοι πεζοναύτες, και αερομεταφερόμενα στρατεύματα ταχείας ανάπτυξης. 


Όλες οι διάφορες υπηρεσίες της Ρωσίας συμπεριληφθήκαν και χρησιμοποιήθηκαν στις ασκήσεις για να δοκιμάσουν τη διαλειτουργικότητα τους. 

Πάνω από τριάντα ρωσικά πολεμικά πλοία από το ναύσταθμο του ουκρανικού λιμανιού της Σεβαστούπολης στην χερσόνησο της Κριμαίας και από το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ στο Krasnodar Krai θα συμμετέχουν. 

Ο στόχος των ασκήσεων είναι να δείξει ότι η Ρωσία μπορεί να κινητοποιηθεί για κάθε περίπτωση σε οποιαδήποτε στιγμή.

Ένα πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια των μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων που διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής στη Μόσχα. (Στιγμιότυπο οθόνης ενός βίντεο του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda). (RIA Novosti)

Τα πολεμικά ναυτικά γυμνάσια εξέπληξαν τον Οργανισμό της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) ο οποίος κατήγγειλε ακόμα ότι τα ρωσικά πολεμικά παιχνίδια ξεκίνησαν στη Μαύρη Θάλασσα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ ζήτησε από τη Ρωσία να είναι πιο ανοιχτή σχετικά με τις κινήσεις της και να δώσει εκ των προτέρων στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες γνωστοποίηση  των στρατιωτικών κινήσεων της στο μέλλον. 

Ο Alexander Vershbow, Αμερικανός αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, απαίτησε ακόμη και «μέγιστη διαφάνεια» από τη Ρωσία. 

Κάποιος μπορεί να ρωτήσει, γιατί ταρακουνήθηκαν τόσο πολύ τα οστά;

Ρωσική απάντηση στα σχέδια πολέμου εναντίον των Σύρων;

Πρόκειται για απλή σύμπτωση το γεγονός ότι η Ρωσία έκανε τις μυϊκές κάμψεις της μετά τις αποκαλύψεις στις 20 Μαρτίου ότι το ΝΑΤΟ αναπτύσσει σχεδία έκτακτης ανάγκης για επέμβαση τύπου Λιβύης στη Συρία;

Δύο ημέρες αργότερα, το Ισραήλ και η Τουρκία έκλειναν το διπλωματική σήριαλ τους μέσω έγκαιρης συμφωνίας για την οποία υποτίθεται ότι μεσολάβησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε χρόνο είκοσι λεπτών, ενώ επισκεπτόταν το Ισραήλ. 

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια του Ομπάμα έγινε μια συμφωνία με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν να τερματιστεί το διπλωματικό ρήγμα σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στο Mavi Marmara το 2010.

Λίγες ημέρες αργότερα, αυτό το γεγονός ακολουθήθηκε από το Συριακό Εθνικό Συνασπισμό (SNC)   -μια ψευδο-οργάνωση της αντιπολίτευσης που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία-  στον οποίον δόθηκε με επίσημη τελετή (!) η θέση της Συρίας στο Αραβικού Συνδέσμου.

Σε αυτή τη παρωδία, που φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να επαναληφθεί το σενάριο της Λιβύης , το SNC αναγνωρίζεται ως κυβέρνηση της Συρίας. 

Στη σύνοδο του  Αραβικού Συνδέσμου, ο ηγέτης του SNC Moaz Al-Khatib ζήτησε αμέσως την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ σε συντονισμό με την αίτηση του Κατάρ για την αλλαγή του καθεστώτος και την στρατιωτική επέμβαση στη Δαμασκό στις 26 Μαρτίου.

Ο Ahmed Moaz Al-Khatib

Με μια προαποφασισμένη κίνηση, η μαριονέτα SNC ζήτησε από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, το ΝΑΤΟ να επιβληθεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων με στόχο τη δημιουργία ενός εμιράτου ελεγχόμενου από το  SNC, ήτοι ενός θύλακα στο βόρειο τμήμα της Συρίας . 

Ο Al-Khatib ανακοίνωσε ότι είχε μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για να χρησιμοποιηθούν οι πύραυλοι Πάτριοτ του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στην Τουρκία για να δημιουργηθεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη βόρεια Συρία. 

Ουσιαστικά, μιλάει για την βαλκανοποίηση της Συρίας.

Ο Κέρι φαίνεται να είναι ο εμπνευστής της ιδέας. Η Victoria Nuland, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το αίτημα για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. 

Ήδη νωρίτερα, ο Κέρι έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Βαγδάτη και απαίτησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ να ευθυγραμμιστεί με τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία. 

Είπε ότι ήθελε οι Ιρακινοί να ελέγξουν για όπλα τα ιρανικά επιβατικά αεροπλάνα με κατεύθυνση προς τη Συρία, αλλά ασφαλώς ειπώθηκαν πολύ περισσότερα.

Οι Σατράπες της αμερικανικής αυτοκρατορίας κινούνται όλοι. 

Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία δεν κρύβουν πλέον το γεγονός ότι εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν τους αντάρτες στη Συρία. 

Τον Φεβρουάριο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία πίεσαν την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει το συριακό εμπάργκο όπλων, έτσι ώστε να μπορούν να εξοπλίσουν ανοιχτά τους αντικυβερνητικούς ξένους μισθοφόρους και παραστρατιωτικές ομάδες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας. 

Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν αναγκαστεί να επιδιορθώσουν τους φράκτες για χάρη του πολέμου της αυτοκρατορίας κατά των Σύρων.

Ο Ομπάμα επανα-ευθυγραμμίζει το Ισραήλ και την Τουρκία κατά της Συρίας

Η ισραηλοτουρκική προσέγγιση ταιριάζει βολικά με την ευθυγράμμιση σκακιέρα. 

Η επίσκεψη του Ομπάμα στο Ισραήλ ήταν περί της αυτοκρατορικής πολιτικής για τη διατήρηση της αμερικανικής αυτοκρατορίας, καθώς δύο εχθρικοί γείτονες της Συρίας, το Τελ Αβίβ και η Άγκυρα θα έχουν στενότερη συνεργασία όσον αφορά τους στόχους της αυτοκρατορίας να ανατρέψει την κυβέρνηση της Συρίας.

Ξαφνικά, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών άρχισαν ταυτόχρονα να παραπονιούνται, η μια ευθυγραμμισμένη στην άλλη, για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία που τις απειλεί. 

Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ δεν φιλοξενεί κανένα πρόσφυγα από τη Συρία (και καταπιέζει τους Σύρους με την κατοχή του στο Γκολάν), ενώ η Τουρκία έχει παραμελήσει στην πραγματικότητα πολλές από τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους πρόσφυγες από τη Συρία που φιλοξενεί στο έδαφός της και προσπάθησε αυτό να το συγκαλύψει, ονομάζοντας τους πρόσφυγες «ξένους επισκέπτες».

Ένα παιδί παρατηρεί μια γυναίκα ενώ πλένει σε σκάφη στο συριακό στρατόπεδο προσφύγων πέντε χιλιόμετρα από το Ντιγιαρμπακίρ, στο δρόμο μεταξύ Ντιγιαρμπακίρ και Μαρντίν, μετά μια χιονόπτωση στις 9 Ιανουαρίου 2013. 

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (Agence France-Presse), οι Ισραηλινοί έχουν ανοίξει ήδη ένα στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας για να βοηθήσει τους αντάρτες που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας. Η στρατιωτική εγκατάσταση βρίσκεται σε μια περιοχή που ονομάζεται Οχύρωση 105 στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν της Συρίας (αναφέρονται ως Συριακά Υψώματα στο Ισραήλ). Πρόκειται ουσιαστικά για μια βάση στήριξης των αντικυβερνητικών δυνάμεων και μόνο κορυφή του παγόβουνου σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Συρία. Οι ισραηλινές επιθέσεις του Ιανουάριου στη Συρία ήταν οι καρποί της συνεργασίας μεταξύ των Ισραηλινών και των πολιτοφυλακών των ανταρτών.

Ανιχνεύοντας τα υποπτευόμενα μάτια που κοιτάζουν την τουρκική κυβέρνηση, και ίσως νευρικός με τις μυϊκές κάμψεις του Κρεμλίνου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Τελ Αβίβ και η Άγκυρα συγκλίνουν κατά της Συρίας.

Ο Νταβούτογλου πρέπει να αγνοεί το τι ειπώθηκε στο Ισραήλ για την προσέγγισή τους. 

Αν και ο Νετανιάχου είχε ορκιστεί να μη ζητήσει ποτέ συγγνώμη για τη δολοφονία των πολιτών της Τουρκίας στο Mavi Marmara, η απολογία του Τελ Αβίβ προς την Τουρκία δικαιολογήθηκε δημοσίως από την ισραηλινή κυβέρνηση για τον λόγο της αντιμετώπισης της Συρίας σε συντονισμό με την Τουρκία.

Πολλά από τα υποπτευόμενα μάτια που γύρισαν να εξετάσουν την κυβέρνηση Ερντογάν για τη συμφωνία με το Ισραήλ είναι τουρκικά. 

Ο Νταβούτογλου πράγματι είπε ψέματα για εγχώρια κατανάλωση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το τουρκικό κοινό θα εξοργιζόταν αν γνώριζε ότι ο Πρωθυπουργός Ερντογάν πραγματικά ομαλοποίησε τις σχέσεις με το Ισραήλ για να ανατραπεί η κυβέρνηση της Συρίας.

Το(α) μήνυμα(τα) από τα ρωσικά πολεμικά γυμνάσια

Η αμερικανική αυτοκρατορία οργανώνει τη γεωπολιτική σκακιέρα με τους σατράπες της για το προσεχή  πόλεμο της με τη Συρία. 

Ίσως σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Ισραήλ να κάνει ριπλέι της κρίσης του Σουέζ. 

Το 1956, μετά την εθνικοποίηση της Διώρυγας του Σουέζ από την Αίγυπτο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία σχεδίασαν με το Ισραήλ να προσαρτήσουν τη διώρυγα του Σουέζ, βάζοντας το Ισραήλ να επιτεθεί στην Αίγυπτο και στη συνέχεια, να επέμβουν στρατιωτικά, ισχυριζόμενοι ότι αποτελούσαν ενδιαφερόμενα μέρη για να κρατήσουν τη Διώρυγα του Σουέζ ασφαλή και ανοικτή για τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. 

Μια νέα επίθεση εναντίον της Συρίας κάτω από τα λάβαρα των Ισραηλινών είναι πιθανή και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για μια τουρκική και νατοϊκή «ανθρωπιστική εισβολή» που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού βόρειου θύλακα ταμπόν (ή σε ευρύτερο πόλεμο).

Μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε ως παρακάτω όλα αυτά τα γεγονότα.

Στις αρχές του 2013, η Ρωσία διέξαγε μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο κατά ενός σκηνικού έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και της αμερικανοκρατούμενης ηγεσίας του ΝΑΤΟ και του συνασπισμού του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) που έχει αποσταθεροποιήσει την Συρίας. 

Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ και η αντι-συριακή συμμαχία τους απείλησαν να επέμβουν στρατιωτικά και ανάπτυξαν πυραύλους Patriot στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, και ένα ρωσικό ναυτικό στολίσκο είχε σταλεί ανοικτά της συριακής ακτής για να στείλει ισχυρό μήνυμα στην Ουάσιγκτον να μην έχει οποιεσδήποτε ιδέες για την έναρξη ενός άλλου πόλεμου.

Σε απάντηση, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπάθησαν να σώσουν τα προσωπεία τους με τη διάδοση φημών ότι το Κρεμλίνο ετοιμαζόταν να εκκενώσει τους Ρώσους πολίτες από τη Συρία, γιατί η συριακή κυβέρνηση επρόκειτο να καταρρεύσει και η κατάσταση επρόκειτο να γίνει κρίσιμη.

Ένα πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια των μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων που διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής στη Μόσχα. (Στιγμιότυπο οθόνης ενός βίντεο από το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda). (RIA Novosti)

Παράλληλα με τα ρωσικά πολεμικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων σε όλη τη Ρωσία. 

Αυτό περιλαμβάνει πτήσεις από ρωσικά πυρηνικά στρατηγικά βομβαρδιστικά. 

Στο άλλο άκρο της Ευρασίας, η Κίνα διεξήγαγε επίσης ξαφνικά τη δική της πολεμική ναυτική άσκηση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. 

Ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απεικόνισαν τις κινεζικές κινήσεις ως απειλή κατά του Βιετνάμ για το αμφισβητούμενο έδαφος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η χρονική στιγμή της ναυτικής άσκησης θα μπορούσε να συνδεθεί είτε με τη Συρία (ή τη Βόρεια Κορέα) και συντονισμένη με τη Ρωσία για να προειδοποιήσουν τις ΗΠΑ να διατηρήσουν τη διεθνή ειρήνη.

Σε σημάδι της παρακμής της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, λίγο πριν από τις ρωσικές ασκήσεις πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα, όλοι οι όλο και πιο δυναμικοί ηγέτες των BRICS προειδοποίησαν τις ΗΠΑ εναντίον οποιουδήποτε τυχοδιωκτισμού στη Συρία και σε άλλες χώρες. 

Οι ρωσικές και κινεζικές μυϊκές κάμψεις αποτελούν μηνύματα που λένε στη Ουάσιγκτον ότι το Πεκίνο και η Μόσχα είναι σοβαρά και εννοούν αυτά που λένε. 

Από την άλλη, αυτά τα γεγονότα μπορούν να ερμηνευτούν ως ενδείξεις ότι το παγκόσμιο σύστημα επαναλειτουργεί ήδη υπό νέα διεύθυνση.
Πηγή
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ