2013-04-06 18:12:05
Φωτογραφία για ΚΟΥΡΤΙΝΑΪΤΙΣ : ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η Xίμκι έμεινε εκτός προημιτελικών με τον Ρίμας Κουρτινάιτις να παραδέχεται πως η ρωσική ομάδα έβγαλε μόνη της τα μάτια της.

Ο Λιθουανός τεχνικός μίλησε για την πορεία της Χίμκι στη φετινή Ευρωλίγκα, αλλά και για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην ρωσική ιστοσελίδα «sport-express.ru». «Δεν ήταν και ό,τι καλύτερο να έχουμε αντίπαλο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι τον πρωταθλητή Ευρώπης. Αλλά εμείς φταίμε, γιατί δεν ξεκαθαρίσαμε νωρίτερα την κατάσταση, όπως κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ή την περασμένη εβδομάδα απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ. Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό μείναμε από δυνάμεις. Σε κάποια στιγμή η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους, όμως παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως όλοι παίκτες μου έκαναν ό,τι μπορούσαν».

Όσο για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ο Κουρτινάιτις υποστηριξε πως «πρώτον, να παίζουμε νταμπλ τιμ στον Σπανούλη, όπου μπορεί να σημείωσε 15 πόντους, αλλά του είχαμε κλείσει καλά το δρόμο για το τρίποντο. Όμως, δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τον Παπανικολάου, ο οποίος είχε 6/6 τρίποντα και έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη σεζόν. Προφανώς, όταν κάναμε την ανάλυση πριν από το ματς, δεν τον υπολογίζαμε ιδιαίτερα. Γενικά, πιστεύω πως δεν έγιναν μεγάλα λάθη, αλλά μας κόστισαν κάποια».


Για την απόδοση των διαιτητών στο παιχνίδι με τους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, ο προπονητής της Χίμκι είπε πως «οι διαιτητές δεν έκαναν κακό παιχνίδι. Με τίποτα δεν συγκρίνεται αυτό που είχαμε στην Κωνσταντινούπολη, ή στην τελευταία περίοδο κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ. Το μόνο που μου προκάλεσε έκπληξη ήταν η φάση με τον Φριντζόν, όπου εκεί δεν κατάλαβα γιατί η μπάλα δόθηκε στον Ολυμπιακό».

Η Χίμκι αποκλείστηκε απο τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και ο Κουρτινάιτις ρωτήθηκε για το αν στην ομάδα του στοίχισε η έλλειψη εμπειρίας. «Έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο, γιατί οι μισοί παίκτες μας έπαιζαν για πρώτη φορά σε μία τέτοια διοργάνωση. Για παράδειγμα, αυτό φάνηκε στις ήττες από Σιένα, Φενερμπαχτσέ και Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Όμως, στόχος μας είναι να γίνουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και αυτό θα έρθει και μέσα από τις αποτυχίες, γιατί έτσι θα χτίσουμε χαρακτήρα. Η ζωή δεν σταμάτησε στον Πειραιά…».

Όσο για το τι κρατάει από την πορεία της ομάδας του στην Ευρωλίγκα ο Κουρτινάιτις είπε πως «από τη μία, θα κρατήσουμε την αποτυχία να προκριθούμε στα play offs. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μην κρατήσουμε τις σπουδαίες νίκες που κάναμε με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι και Παναθηναϊκό».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ