2013-04-06 16:23:14
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ανέπτυξαν Global Hawk για την επιτήρηση της Β.Κορέας
 

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά οχήματα τύπου Global Hawk απο την αεροπορική βάση στην Ιαπωνία για να ενισχύσει τις δυνατότητες παρακολούθησης της Βόρειας Κορέας η οποία ετοιμάζεται για πιθανή εκτόξευση πυραύλων ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο Agence France-Presse .

Τα Global Hawk σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Misawa, των ΗΠΑ, στη βόρεια Ιαπωνία, ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Sankei Shimbun επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ν.Κορέας Yonhap , επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, η Βόρεια Κορέα έχει μετακινήσει μέσω σιδηροδρομικών συρμών δύο μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους Musudan τους οποίους εγκατέστησε σε κινητές βάσεις κρύβοντας τους παράλληλα σε υπόγειες εγκαταστάσεις κοντά στην ανατολική ακτή της.

Οι πύραυλοι Musudan δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ, αλλά πιστεύεται ότι διαθέτουν βεληνεκές 3000 χιλιομέτρων, το οποίο δύναται , θεωρητικά, να «φτάσει» και στα 4000χλμ εάν φέρει ελαφρύτερες κεφαλές .

Με αυτή την πιθανότητα ο πύραυλος αυτός θα στοχοποιούσε όλη την Ν Κορέα. και την Ιαπωνία, και πιθανώς θα έφτανε και στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού.
πηγη
aneksigita-fainomena
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ