2013-04-06 14:07:08
Φωτογραφία για Άγγελος Tσιγκρής: «Η κοινωνία ζητά αλήθειες για τη “λίστα Λαγκάρντ” και όχι επικοινωνιακούς καυγάδες…»
Με αφορμή τα επεισόδια στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση ευθυνών για απόκρυψη και αλλοίωση της “λίστας Λαγκάρντ”, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πέρα από επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι ευθύνες όποιων απέκρυψαν στο συρτάρι τους, παρενέβησαν ή αλλοίωσαν το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες.

Η διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική λίστα διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα.

Τα ερωτήματα αυτά πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία πρέπει να βρει την αλήθεια και όχι να αναλώνεται σε καυγάδες και προσωπικές αντεγκλήσεις των μελών της.

Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Όμως, βαριές είναι οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση αυτού του αντικοινωνικού φαινομένου και την κάλυψη γνωστών και φίλων με αντάλλαγμα την επανεκλογή κάποιων πολιτικών και ίσως και τον αθέμιτο πλουτισμό κάποιων άλλων.

Το μόνο που έκαναν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ήταν η φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων και η είσπραξη φόρων από όσους δεν μπορούσαν να κρύψουν τα πραγματικά τους εισοδήματα…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ