2013-04-06 10:42:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Σήμερα πετάει ο 15χρονος μαθητής για Αννόβερο
Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πτήση για τον 15χρονο μαθητή του 11ου Γυμνασίου Πάτρας, που θα υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία. Με τη συνοδεία του θεράποντος ιατρού του, από το ΠΓΝΠ, θα μετακινηθεί με μονάδα του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο του Αράξου και από 'κει, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, θα μεταφερθεί στο Αννόβερο, όπου εδρεύει το εξειδικευμένο Κέντρο.

Έχουν ληφθεί όλα μέτρα ασφαλείας προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Αράξου. Θα το συνοδεύουν ο νευροχειρουργός θεράπων ιατρός του Βασίλης Παναγιωτόπουλος, που το αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή και θα λάβει μέρος και στην χειρουργική επέμβαση, κι ένας αναισθησιολόγος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νευροχειρουργός Βασίλειος Παναγιωτόπουλος εκτός του ότι θα συνοδεύσει το παιδί στο ιατρικό κέντρο της Γερμανίας και, σύμφωνα με τις σχετικές συνεννοήσεις θα συμμετάσχει και στην επέμβαση, με δική του απόφαση, θα καλύψει ο ίδιος τα έξοδα της παραμονής του και της επιστροφής του.


Μαζί βέβαια με τον γιατρό του, τον μαθητή, θα συνοδεύουν οι ευχές όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αχαΐας, που στάθηκε δίπλα του υλικά και ηθικά, και όλων όσοι, ανά το πανελλήνιο, έσπευσαν να συνδράμουν πληροφορούμενοι την κατάστασή του.

Ο 15χρονος μαθητής, με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, θα μεταφερθεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος, δεδομένου ότι η κατάστασή του απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που απαιτούνται για τη νοσηλεία του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ