2013-04-06 08:26:06
Φωτογραφία για Δυτική Aχαΐα: Κάδοι ανακύκλωσης για τα οικιακά ελαιόλαδα στα δημοτικά σχολεία
Εγκαταστάθηκαν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 οι κάδοι ανακύκλωσης για τα οικιακά ελαιόλαδα στα πρώτα τέσσερα δημοτικά σχολεία του δήμου Δυτικής Αχαΐας, που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που ξεκίνησε ο δήμος και συγκεκριμένα στο 10 και 2ο δημοτικό σχολείο Κ. Αχαΐας, καθώς και στα σχολεία Άνω Αλισσού και Σαγαιΐκων. Ο δήμος πραγματοποιεί το πρόγραμμα πιλοτικά με τη συνδρομή της εταιρείας «Revive» πιστεύοντας ότι αλλάζοντας κάθε ένας από εμάς μικρές καθημερινές συνήθειες βελτιώνουμε σήμερα την ποιότητα ζωής μας αλλά και παραδίδουμε ταυτόχρονα στις επόμενες γενιές έναν πλανήτη ικανό να τις θρέψει.

« Η ανακύκλωση συνεισφέρει ήπια και κοινωνικά ωφέλιμα στην οικονομία, διασώζει το περιβάλλον και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», αναφέρει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος για να συνεχίσει λέγοντας «είναι ένδειξη ανοιχτού μυαλού, ευαίσθητης σκέψης, καταναλωτικής σύνεσης και σεβασμού προς το ¨φυσικό μας σπίτι¨. Είναι η απάντηση του ενεργού πολίτη στην αδιαφορία του ατομικισμού, είναι η πράξη ευθύνης από εμάς απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».


Ο βοηθός δημάρχου, Δημήτρης Μπαρμούνης, ήταν εκεί μαζί με την κ. Έφη Βενιέρη από την «Revive» και εγκατέστησαν έναν ακόμα κάδο ανακύκλωσης, με μεγαλύτερη χωρητικότητα, πάνω στην Πατρών-Πύργου δίπλα από την τράπεζα της Alpha-Bank. Στη συνέχεια μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε καταστήματα και διερχόμενους πολίτες για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους.

Ο δήμος Δυτικής Αχαΐας συναισθανόμενος την ανάγκη για ορθολογική και ηθική διαχείριση των καταναλωτικών αγαθών θα συνεχίσει την προσπάθεια και σε άλλα σημεία του δήμου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ