2013-04-05 19:16:39
Φωτογραφία για Τα tablets απειλούν σοβαρά την κυριαρχία των PC
Και η Microsoft κινδυνεύει να βγει εκτός «παιχνιδιού»

 

Η Microsoft πρέπει άμεσα να κάνει προόδους στην αγορά των «έξυπνων κινητών» και των tablets, αλλιώς κινδυνεύει να παραγκωνιστεί από τους ανταγωνιστές της καθώς οι πωλήσεις των παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών που λειτουργούν με Windows σημειώνουν κατακόρυφη πτώση. Αντίθετα οι πωλήσεις των smartphones και των tablets καταγράφουν συνεχή αύξηση και ειδικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι οι πωλήσεις αυτών των συσκευών θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών το 2015. 

Τα στοιχεία αυτά φέρνει στη δημοσιότητα πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Gartner. Όπως προκύπτει από την έρευνα το 2014 υπολογίζεται ότι οι συσκευές που θα λειτουργούν με το σύστημα Android θα ξεπεράσουν το 1δις. Ταυτόχρονα αναμένεται να σημειώσουν αύξηση οι πωλήσεις «ultramobile» συσκευών όπως το Surface Pro,  καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται σε συσκευές που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη κινητικότητα. 


«Η Microsoft πρέπει σύντομα να καλύψει τη χαμένη απόσταση από τους ανταγωνιστές της αν θέλει να παραμείνει στο «παιχνίδι», δήλωσε η Καρολίνα Μιλανέζι, εκπρόσωπος της Gartner. Η εταιρεία μπορεί να κυριαρχεί στην αγορά των παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών, είτε πρόκειται για υπολογιστές γραφείου, είτε για laptops τα οποία λειτουργούν με το πρόγραμμα Windows, αλλά στην αγορά των tablets και των smartphones έρχεται στην τρίτη θέση, αρκετά μακριά από τις επιδόσεις των συσκευών της Apple και των συσκευών που λειτουργούν με το σύστημα Android.  

πηγή: tovima.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ