2013-04-05 17:45:09
Φωτογραφία για ΓΚΕΛΑΡΕΙ ΜΕ... ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΦΕΣ!
H Εφές είναι και η μοναδική που έχει παίξει στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης, όμως απέναντι στους Έλληνες έχει... πρόβλημα.

H αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play offs της Ευρωλίγκας τα είχε καταφέρει από την προηγούμενη αγωνιστική. Και τυπικά όμως έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που περνάει στην οκτάδα της Ευρωλίγκας μετά το 2007-08 οπότε και, όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "sportday.gr", τα είχε καταφέρει η Φενέρ (αποκλείστηκε από τη Σιένα).

Η ίδια η Εφές είχε δυο σερί παρουσίες στα προημιτελικά το 2004-05 και 2005-06, αλλά αμφότερες έμεινε εκτός φαϊναλ φορ από Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ. Τώρα η ομάδα του Μαχμουτί θέλει να γίνει η πρώτη τουρκική ομάδα που θα φτάσει σε φαϊναλ φορ της νέας Ευρωλίγκας.

H Εφές είναι και η μοναδική που έχει παίξει στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης. Η πρώτη ήταν το 1999-2000 στη Θεσσαλονίκη αποκλειόμενη στον ημιτελικό από τον ΠΑΟ κάτι που της συνέβη και την επόμενη χρονιά στη Σούπρολίγκα. Να δούμε αν θα την... ξαναπατήσει κόντρα σε Ελληνες.

Μη ξεχνάμε ότι είχε χάσει το Κυπελλούχων το 1993 από τον Αρη στον τελικό του Τορίνο ενώ στην πρώτη της συμμετοχή στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1979-80 στον όμιλο έπεσε πάνω στον Αρη που τη διέλυσε στο Αλεξάνδρειο με 112-87!

Ευχή όλων μας να έχει συνέχεια η σχετικά καλή παράδοση απέναντι στην τουρκική ομάδα...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ