2013-04-05 13:12:03
Φωτογραφία για Ο Φούχτελ προμοτάρει τη “Makedonija” και η Ολγα…φωτογραφίζεται…
του Στρατή Μαζίδη

Ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας Φούχτελ και κατά κάποιους άλλους Χούφτελ μετά από πρόσφατες φωτογραφίσεις του παρουσίασε σε πρόσφατη εκδήλωση στο Υπουργείο Τουρισμού χάρτη των Βαλκανίων όπου τα Σκόπια αναγράφονται ως Μακεδονία.

Από δίπλα και ο πάλαι ποτέ καλοπληρωμένος προπονητής της εθνικής μας Ελλάδας Ότο Ρεχάγκελ που εκτελεί χρέη πρεσβευτή καλής θέλησης της καγκελαρίας στα κατεχόμενα.

Από παραδίπλα και η θεωρητική οικοδέσποινα Ολγα Κεφαλογιάννη να χαμογελά στα φλας με το αστραφτερό της χαμόγελο και τα λευκά της δόντια να λαμποκοπούν.

Δεν περιμέναμε φυσικά από τον κο Φούχτελ να σεβαστεί την ελληνική ιστορία ή να προσέξει το χάρτη καλύτερα. Άλλωστε από το όλο φωτογραφικό ρεπορτάζ της περίστασης γίνεται κατανοητό πως τα μάτια του, η σκέψη του και τα χέρια του αλλού ταξίδευαν.

Περιμέναμε όμως από την ελληνίδα οικοδέσποινα μέσα στο γήπεδό της να πει κάτι για τη Μακεδονία, να το προσέξει όπως προσέχει την εμφάνισή της ή έστω να το υποδείξει συνεργάτης. Αλλά τι να προσέξει η κα Ολγα; Η μόνη παρέμβαση που έκανε ήταν το φημολογούμενο “no more kisses”. Τι ταπεινωτικό κι αυτό. Να είσαι υποχρεωμένη να αγκαλιάζεις την κάθε φάλαινα με τα ξερά της να ταξιδεύουν πάνω σου.


Κατά τα λοιπά κρατούσε όλο χάρη και φωτεινό χαμόγελο που μας θύμισε Γιάννο Παπαντωνίου τον περιβόητο χάρτη.

Θα μου πείτε, όρμησες κι εσύ πάνω της όπως όλοι να την ποδοπατήσετε. Δεν έχετε άδικο. Πράγματι η κα Ολγα μας έχει συνηθίσει πως δεν πρέπει να αναμένουμε πολλά από αυτήν όσο θα αναπαύεται στην υπουργική καρέκλα ενός υπουργείου που θα έπρεπε να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ποιο χάρτη να της κόψει να προσέξει όταν προ μηνός αποκαλούσε την Τουρκία στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας στον τουρισμό; Όταν δηλαδή κατά την ίδια, η γειτόνισσά μας δρα αλληλοϋποστηρικτά και δε θα μας έχει πάρει φαλάγγι στον τουρισμό.

Ή όταν συμμετείχε ως guest star σε εκείνο το αμφιλεγόμενο θέαμα του Τάμεση φωτογραφίζοντας με το smartphone της το…φαντασμαγορικό χορευτικό ένα weekend που βρέθηκε για shopping στο Λονδίνο;

Φυσικά οι γείτονες του βορρά εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός σε επίπεδο επικοινωνίας. Κι αποτελεί την απόδειξη ότι όπως κάποιοι παραμονεύουν να εκμεταλλευθούν το παραμικρό έτσι κι εμείς οφειλούμε να είμαστε προσεκτικοί.

Όσο για την επιλογή της κας Κεφαλογιάννη για υπουργοποίηση σε αυτό το συγκεκριμένο πόστο οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό πως το εξωτερικό παρουσιαστικό είναι μεν απαραίτητο σε μια τέτοια εξωστρεφή θέση αλλά δε φτάνει από μόνο του. Όπως δε φτάνει και το όνομα διότι σε διαφορετική περίπτωση η κοπέλα μάλλον δε θα ήταν στην κυβέρνηση ή καν στη Βουλή. Αν δεν το έχει υπόψη του ο κος Σαμαράς η αρμοδιότητα της κας Κεφαλογιάννη δεν είναι να φωτογραφηθεί με μαγιό στο Σούνιο προκαλώντας τους ξένους να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα.

Η αρμοδιότητά της είναι να αναπτύξει στρατηγικές, να διαφυλάξει το όνομα της χώρας, να το διαφημίσει στο εξωτερικό έχοντας το καλύτερο υποστηρικτικό υλικό που θα μπορούσε ποτέ κανείς να διαθέτει, να συνεργαστεί με φορείς και να βρει όσο είναι δυνατό συγκριτικά πλεονεκτήματα για να χτυπήσει τουριστικά τους γείτονές μας σε νότο, βορρά, ανατολή και δύση που μας έχουν καταστήσει φτωχούς συγγενείς στον τομέα αυτό.

Διαφορετικά και μια κούκλα από αυτές που στολίζουν τις βιτρίνες των καταστημάτων ήταν αρκετή.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ