2013-04-05 10:40:03
Φωτογραφία για Ιταλός «σοφός» για την επιτροπή Ναπολιτάνο: Είμαστε άχρηστοι
Θύμα μιας καλοστημένης φάρσας έπεσε ο συνταγματολόγος Βαλέριο Ονίντα, μέλος της επιτροπής των δέκα «σοφών» που έχει συστήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την πολιτική κρίση.

Ηθοποιός - συντελεστής ραδιοφωνικής εκπομπής πήρε τηλέφωνο τον άτυχο Βαλέριο Ονίντα και υποδυόμενη τη διάσημη Ιταλίδα αστροφυσικό Μαρκγερίτα Χακ.

Πάνω στη... δίνη της κουβέντας ο «σοφός» δήλωσε χαρακτηριστικά «Εμείς οι λεγόμενοι 'σοφοί' είμαστε πιθανότατα άχρηστοι. Χρησιμεύουμε μόνο για να καλυφθεί η παρούσα φάση πολιτικού τέλματος και νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σύντομα, ακόμα και πολύ σύντομα, στις κάλπες».

Η φάρσα μεταδόθηκε από τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio 24.

«Ο Μπερλουσκόνι θέλει μόνον προστασία. Είναι ηλικιωμένος. . . ας ελπίζουμε να αποφασίσει να χαρεί τα γηρατειά του, αφήνοντας ήσυχους τους Ιταλούς», λέει ο Ονίντα σε άλλο σημείο της συνομιλίας.


Στον διάλογο με την ηθοποιό που μιμείται την Μαργκερίτα Χακ, ο Ονίντα εκτιμά ότι «το κοινοβούλιο βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο: η κεντροαριστερά προσπάθησε να προσεγγίσει τον Γκρίλο αλλά δεν τα κατάφερε, η κεντροδεξιά θέλει να παραμείνει εντός παιχνιδιού, ο Μπερλουσκόνι ζητάει μια κάποια προστασία».

Στο μεταξύ νωρίτερα ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο -απαντώντας εμμέσως στις κριτικές του δημάρχου της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι- είχε δηλώσει: «Με τις πρωτοβουλίες μας, δεν χάνουμε πολύτιμο χρόνο».

dailynews24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ