2013-04-05 08:34:04
Φωτογραφία για «Χορτοκοπτικά» πρόβατα στο Παρίσι
Το «επαναστατικό» πείραμα τέθηκε σε εφαρμογή στο πλαίσιο της γενικότερης κατεύθυνσης προστασίας του περιβάλλοντος που... έχει καθοριστεί απο τον Δήμαρχο των Παρισίων, Μπ. Ντελανοέ. Κι αν πετύχει, θα εφαρμοστεί και σε άλλα πράσινα σημεία της πόλης.

Τα τέσσερα πρόβατα που άρχισαν να μασουλάνε το γκαζόν γύρω από το Δημοτικό Αρχείο, ανήκουν σε μία ράτσα που προέρχεται από το νησί Κεσάν, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 12 μιλίων από το δυτικότερο σημείο της Βρετάνης. Θεωρείται η μικρότερη ράτσα προβάτων στον Κόσμο, καθώς τα μεν αρσενικά δεν ξεπερνούν τα 50 εκατοστά ύψος, τα δε θηλυκά τα 46 εκ.

Ο επίσημος στόχος του πειράματος είναι να επιτραπεί στα πρόβατα να βοσκήσουν στο γκαζόν κατά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το φθινόπωρο, περιορίζοντας στο μηδέν την χρήση χορτοκοπτικών μηχανών - και τις συνέπειές της στο περιβάλλον. Ο ανεπίσημος στόχος είναι η γενικότερη αναβάθμιση του Δημοτικού Αρχείου. Με αφορμή τα πρόβατα, οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών του - και θα αποσβέσουν το κόστος των προβάτων, τα οποία στοίχισαν 261 ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ