2013-04-04 18:21:03
Φωτογραφία για 25.000 κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων
Ο απολογισμός δράσης για το 2012 της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων δείχνει πως… δύσκολα βάζουμε μυαλό και συμμορφωνόμαστε προς τους κανόνες.

Οι αριθμοί που ακολουθούν αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος αλλά ταυτόχρονα και την άμεση επέμβαση της υπηρεσίας για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Αναλυτικά βεβαιώθηκαν το 2012:

· 6.330 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση.

· 18.580 παραβάσεις στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

· 505 αφαιρέσεις πινακίδων για παράνομη στάθμευση.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Γιώργος Στουρνάρας «το προσωπικό της Δ/νσης της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιεί καθημερινά τακτικούς και έκτακτους ελέγχους και παρεμβαίνει ουσιαστικά σε κάθε τομέα αρμοδιότητας της υπηρεσίας, με στόχο τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης στην πόλη και επομένως την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών
. Στον απολογισμό δράσης της χρονιάς που πέρασε, περιλαμβάνονται εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση του Κ.Ο.Κ., του Σ.Ε.Σ. (Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης), την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το παράνομο εμπόριο, τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και για διάφορα άλλα θέματα μετά από καταγγελίες πολιτών, τόσο στη Δημοτική Ενότητα Τρικκαίων όσο και στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου».

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε, επίσης, στην εφαρμογή των αποφάσεων για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε ο Γ. Στουρνάρας«εστιάσαμε στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων καταστηματαρχών πάνω στο νέο κανονισμό, μοιράστηκε έντυπο σχετικό υλικό, δόθηκαν προφορικά και εγγράφως οι απαραίτητες συστάσεις και από 02/05/2012 προβήκαμε σε ελέγχους και σε βεβαίωση παραβάσεων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Αναλυτικά:

· 258 βεβαιώσεις παραβάσεων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου είτε με

τραπεζοκαθίσματα είτε με εμπορεύματα.

· 26 απομακρύνσεις αντικειμένων από κοινόχρηστο χώρο.

· 50 ειδοποιητήρια σε εγκαταλελειμμένα οχήματα

Η Δημοτική Αστυνομία επίσης προέβη στη σφράγιση- αποσφράγιση 35 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έγιναν 150 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 7 πρόστιμα».

Σχετικά με τον έλεγχο για το παράνομο εμπόριο, έγιναν 36 επεμβάσεις κατά τις οποίες κατασχέθηκαν πάνω από 2400 είδη παράνομου εμπορίου (είδη ένδυσης και υπόδησης, γυαλιά, ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες, εργαλεία, οικιακά είδη, μπιζού, παιχνίδια κ.τ.λ.).

Επίσης, επιβλήθηκαν και 9 πρόστιμα των 1.000€ για παράνομη πώληση προϊόντων, άνευ αδείας.

«Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας» κατέληξε ο αντιδήμαρχος «μπορεί να βελτιωθεί, να γίνει πιο αποτελεσματική σε προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών, χρειάζεται, όμως, η συμβολή όλων μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Η Δημοτική Αρχή είναι ανοικτή σε εποικοδομητικές παρατηρήσεις και προτάσεις που θα γίνουν από τους πολίτες του ενιαίου Δήμου. Εργαζόμαστε συνειδητά για μια Δημοτική Αστυνομία πρόληψης και αρωγού στη ζωή του δημότη και όχι ενός μηχανισμού επιβολής προστίμων».

trikalavoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ