2013-04-04 17:45:03
Φωτογραφία για ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ Η... ΧΙΜΚΙ
Ενδιαφέροντα στατιστικά έχουν προκύψει από την κρίσιμη για την πρόκριση στα πλέι οφ αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Χίμκι στο ΣΕΦ για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Έντεκα διαφορετικοί παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει στην πρώτη πεντάδα φέτος.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο μοναδικός παίκτης που ξεκινά κάθε παιχνίδι. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης βάζει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 10 συνεχόμενα και 25 από τα τελευταία του 26 ματς, ενώ είναι πρώτος στα κερδισμένα φάουλ με 130.

Ο Κάιλ Χάινς είναι πρώτος στα επιθετικά ριμπάουντ με 2.7 κατά μέσο όρο, ενώ μπλοκάρει τουλάχιστον ένα σουτ σε οκτώ σερί και 12 από τα τελευταία του 13 παιχνίδια. Ο Αμερικανός σέντερ είχε πετύχει τους περισσότερους πόντους του (19) σε έναν αγώνα, φέτος, στην πρώτη αναμέτρηση με τη Χίμκι στη Μόσχα τον Φεβρουάριο.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν πρώτος σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα στην κανονική περίοδο με 59.4%


Η Χίμκι είναι πρώτη σε ασίστ με 19.2 κατά μέσο όρο.

Δώδεκα διαφορετικοί παίκτες έχουν ξεκινήσει στην πρώτη πεντάδα για τη ρωσική ομάδα τουλάχιστον μια φορά. Κανείς δεν ήταν βασικός σε όλα τα ματς.

Ο Ρίμας Κουρτινάιτιτς ήταν προπονητής του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους στη Λιέτουβος Ρίτας τη διετία 2008-2010. Μαζί κατέκτησαν το Γιούροκαπ το 2009 και δύο φορές το νταμπλ στη Λιθουανία.

Στην ένατη σεζόν του στην Ευρωλίγκα, ο Ζόραν Πλάνινιτς έχει 12.4 πόντους και 6.4 ασίστ κατά μέσο όρο, τις υψηλότερες επιδόσεις στην καριέρα του στη διοργάνωση. Ο Κροάτης γκαρντ είχε κάνει ρεκόρ ασίστ (13) στο Top 16 στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στη Μόσχα.

Ο Βιτάλι Φριτζόν βάζει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 21 σερί αγώνες, ενώ έχει ευστοχήσει σε 9 συνεχόμενες ελεύθερες βολές.

Ο Πολ Ντέιβις σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε 16 συνεχόμενα ματς.

Ο Ματ Νίλσεν πέρασε τη σεζόν 2010/11 στον Ολυμπιακό και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ