2013-04-04 14:41:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Ένταση στη διαμαρτυρία στην Αθήνα – Ζητούν από τον Σ. Καπλάνη να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΤΕΙ
Την παραίτηση του προέδρου του ΑΤΕΙ Πατρών Σωκράτη Καπλάνη ζητούν επιμόνως, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που έχουν ανέβει στην Αθήνα σήμερα προκειμένου να συναντηθούν με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο Πατρινός Υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου δεν δέχθηκε να συναντήσει και εκπροσώπους τόσο των μόνιμων και των εκτάκτων καθηγητών όσο και των φοιτητών, παρ’ ότι είχε συμφωνηθεί με τους φορείς από χθες.

Ο κ. Παπαθεοδώρου διαβεβαίωσε πάντως τους φορείς –Δήμαρχο Πατρέων Ι. Δημαρά, πρόεδρο Επιμελητηρίου Π. Μαρλαφέκα, πρόεδρο ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος Θ. Γιανναδάκη, καθώς και βουλευτές- πως δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ από την Πάτρα στο Μεσολόγγι.

Η απόφαση όμως να μην κάνει δεκτούς τους εκπροσώπους των Συλλόγων στη συνάντηση πυροδότησε το κλίμα έξω από το υπουργείο, με τους φοιτητές και τους καθηγητές να κατηγορούν ανοικτά τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη, για συννενοήσεις πίσω από την πλάτη τους.


«Άλλα έλεγε χθες μπροστά μας, και τελικά άλλα έκανε» σημειώνουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι των φοιτητών στο PatrasTimes και καταγγέλλουν πως χθες ο κ. Καπλάνης ανέβηκε στην Αθήνα, είχε συνάντηση στο υπουργείο, διασφάλισε μόνο την παραμονή της έδρας και έδωσε το «οκ» του στο να… φύγουν τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στο σχέδιο «Αθηνά» για το Συμβούλιο της Επικρατείας, με ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει για τις σχολές που θα μεταφερθούν σε άλλη πόλη.

Έτσι ζητούν επίμονα την παραίτησή του, καθώς όπως υποστηρίζουν ήδη έχει συμφωνήσει με τις υπόλοιπες προτάσεις του σχεδίου.

Νέα συνάντηση αυτή την ώρα

Τελικά κάτω από τις επίμονες πιέσεις σπουδαστών και καθηγητών, έγινε δεκτό το αίτημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Θ. Παπαθεοδώρου. Έτσι αυτή την ώρα έχουν ανέβει στο γραφείο του και συναντώνται οκτώ εκπρόσωποι των φοιτητών και οκτώ μέλη ΔΕΠ.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ