2013-04-04 14:14:37
Φωτογραφία για H Πάτρα δεν χάνει την έδρα του ATEI, λέει ο Παπαθεοδώρου - Ένταση στο Υπουργείο Παιδείας - Δεν επετράπη σε αντιπροσωπεία φοιτητών να μπει στο γραφείο του Υφυπουργού
Τη διαβεβαίωση πως η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδος και στην Πάτρα θα είναι η έδρα του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, έλαβε χθες, αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Σωκράτης Καπλάνης, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τον υπουργό Κων. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πάτρας, Σωκράτης Καπλάνης, εόχε πολλές επικοινωνίες τις τελευταίες ημέρες με τον υπουργό και τον υφυπουργό για το θέμα αυτό, που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά στο Mesologgi News την περασμένη Παρασκευή.

Τόσο στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό στην Αθήνα τη Δευτέρα όσο και στις τηλεφωνικές που ακολούθησαν, ο Σωκράτης Καπλάνης έλαβε όλες τις διαβεβαιώσεις ότι τίποτα δεν θα αλλάξει για το ΑΤΕΙ Πάτρας όσον αφορά στην έδρα του.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μιλούσε για τις διαβεβαιώσεις αυτές, εν τούτοις ο χορός των δηλώσεων και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, πως η έδρα του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος θα είναι στο Μεσολόγγι και το θέμα είναι τελειωμένο, προκάλεσε μια απίστευτη σύγχυση, τόσο στις δύο κοινότητες του ΑΤΕΙ (Πάτρας και Μεσολογγίου) όσο και στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες.


Το ίδιο έγινε και στη σημερινή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο σήμερα το μεσημέρι, όπου ο Πατρινός Υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πατρέων, τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων (Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Θανάσης Γιανναδάκης), για το θέμα.

Ωστόσο, η απόφαση του κ. Παπαθεοδώρου να μην δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους των Καθηγητών και των φοιτητών του ΤΕΙ πυροδότησε ένταση. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές και οι Καθηγητές είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο Παιδείας όπου τους ενημερώνει για τα αποτελέσματα της συνάντησης ο κ. Δημαράς.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε ένταση μεταξύ ομάδας φοιτητών και του Προέδρου του ΑΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη με αφορμή όχι το θέμα της έδρας αλλά της μεταφοράς Σχολών του ΑΤΕΙ σε άλλες πόλεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου αν και πήγε στο Υπουργείο δεν συμμετείχε στη συνάντηση διαμαρτυρόμενη για τον "αποκλεισμό" των Καθηγητών και φοιτητών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ