2013-04-04 02:52:53
Φωτογραφία για Συνελήφθη ακόμη ένας δράστης της επίθεσης στην Αλγερία
Ένας Καναδός, που σχετιζόταν με τους δύο συμπατριώτες του οι οποίοι εμπλέκονται στην επίθεση στις... εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου του Ιν Αμένας της Αλγερίας, συνελήφθη πριν από την κατάληψη της μονάδας από τους ισλαμιστές και κρατείται στη Βόρεια Αφρική.

Η δημόσια καναδική τηλεόραση CBC επικαλούμενη «διεθνείς πηγές πληροφοριών» ανέφερε ότι ο Άαρον Γιούν, περίπου 24 ετών, έφυγε από τον Καναδά πέρσι μαζί με τους δύο πρώην συμμαθητές του στο Λύκειο του Λάντον, τον Χρήστο Κατσιρούμπα και τον Άλι Μέντλετζ.

Ο Κατσιρούμπας και ο Μέντλετζ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενδεχομένως όταν πυροδότησαν μια βόμβα από την οποία έχασαν επίσης τη ζωής του δέκα όμηροι, εργαζόμενοι στο Ιν Αμένας. Ο Γιούν, που προέρχεται από οικογένεια Ρωμαιοκαθολικών αλλά είχε ασπαστεί το Ισλάμ, συνελήφθη πριν από την επίθεση.

Το CBC δεν διευκρίνισε πού κρατείται ο νεαρός Καναδός.

Η ομάδα των Καναδών αποτελείτο συνολικά από τέσσερα άτομα. Δεν υπάρχει όμως καμία πληροφορία για τα στοιχεία και την τύχη του τέταρτου μέλους της.

Οι καναδικές αρχές τηρούν σιγή για το θέμα, επικαλούμενες τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι κρατήθηκαν όμηροι επί πολλές ημέρες κατά την επίθεση στις εγκαταστάσεις, στις 16 Ιανουαρίου που έληξε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αλγερίας. Τουλάχιστον 38 όμηροι και 29 από τους δράστες σκοτώθηκαν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ