2013-04-03 22:16:09
Φωτογραφία για Ένα χαράτσι χωρίζει Σαμαρά, Βενιζέλο, Kουβέλη
Μια κοινή γραμμή απέναντι στην Τρόικα η οποία καταφθάνει αύριο στην Αθήνα αναζητούν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα στις 19:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βασικό αγκάθι μεταξύ των τριών εταίρων παραμένει το «χαράτσι» αφού η ΔΗΜΑΡ απειλεί ότι θα καταψηφίσει το μέτρο και το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην υιοθέτηση ενιαίου φόρου ακινήτων. Από το Μαξίμου διαμηνύεται ότι δεν μπορεί κάποιοι να εμφανίζονται πιο ευαίσθητοι από κάποιους άλλους.

Από πλευράς κυβέρνησης διαμηνύει ότι είναι αναγκαία η διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ και για το τρέχον έτος. Πίσω από τη διαπίστωση η επιμονή της Τρόικα που δεν πιστεύει ότι μπορούν να συγκεντρωθούν ισοδύναμα μέσω του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Σαχινίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία και από τα τρία κόμματα, σχετικά με τον τρόπο είσπραξης του ενιαίου φόρου ακινήτων, ωστόσο η Τρόικα αμφισβητεί τη δυνατότητα είσπραξης από οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό, εκτός της ΔΕΗ».


«Αυτήν τη στιγμή γράφουμε το εγχειρίδιο "καλής συμπεριφοράς" για το πώς συμπεριφέρονται τρεις αρχηγοί κομμάτων σε κυβέρνηση συνεργασίας» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναρωτήθηκε:«Σε τι θα ωφελούσαν πρόωρες εκλογές;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της διαφωνίας των δυο εταίρων, η κυβέρνηση έχει βάλει στο τραπέζι πρόταση ηπιότερης φορολόγησης για τα ακίνητα με χαμηλότερη αντικειμενική αξία. Τις πληροφορίες ενίσχυση τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος χθες τόνισε ότι το ποσό που θα καταβληθεί από τους φορολογούμενους φέτος θα είναι αισθητά χαμηλότερο.

Εξάλλου σύμφωνα με τις πληροφορίες βασική επιδίωξη του Μαξίμου είναι να εξευρεθεί λύση εν όψει της έλευσης της τρόικας. Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι παρά τις όποιες διαφωνίες, δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει την κυβερνητική συνοχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος φέρονται να κινούνται και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί που εκφράζουν μεν τις διαφωνίες τους, αλλά δεν έχουν πρόθεση να θέσουν σε κίνδυνο την κυβέρνηση.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ